Суспільство

На Чернігівщині оселився дивак із Франції

На Корюківщині всі були здивовані, здавалося б, геть неєвропейським вчинком 57-річного француза. Жан Лебелюр купив у районі хату без зручностей і вирішив жити. Відремонтував сарай, піч, зробив навіс, завіз дрова. Більше того, завів господарство – поросят, кіз, курей. Селяни кажуть, що іноземець мав спокійну вдачу, ні з ким не конфліктував й у чарку не заглядав.

Але настав час, коли чоловіку треба було повертатися до Франції, бо в нього закінчувалася віза. Так і зробив. Та через три тижні знову приїхав до чернігівської глибинки. Цього разу власною автівкою.

Щоправда, селяни помітили, що після повернення з-за кордону француз став не таким, як зазвичай. Усамітнився і майже ні з ким не спілкувався.

Селяни тільки-но звикли до такого дивакуватого іноземця, як він зник. Причому автомобіль і цінні речі залишив сусідам.

Француза шукали поліцейські з усіх областей України. З’ясували, що кордон він не перетинав. Зрештою знайшли його в Ічні. Чоловік зізнався, що весь час, поки його шукали правоохоронці, подорожував Україною, навіть встиг поморозити ноги та лежав у лікарні.

Нині Жан Лебелюр знову повернувся до Корюківського району. Місцеві кажуть, що до нього невдовзі має приїхати донька з Італії. Адже їй теж повідомили про пропажу батька.

Джерело: «Чернігівщина»

Ще статті по темі

Back to top button