Суспільство

На Чернігівщині освятили храм ПЦУ (Фото)

Радісна подія сталася 7 липня в селі Тиниця Бахмацького району. Тут відзначили перше храмове свято у новоствореній парафії ПЦУ. Літургію на честь свята Івана Хрестителя очолив архієпископ Євстратій.

Шлях до нового храму видався тернистим і нелегким. Адже в селі діє церква Московського патріархату, яка рік тому не дала оформити перехід громади з місцевим Покровським храмом до ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «сіверських вовків» буде своя церква

За словами жительки Тиниці Мирослави Моргун, після отримання Україною Томосу, загибелі українських синів на сході держави та благословення російськими священниками терористів, що воюють в Україні, вона та інші патріотично налаштовані односельці більше не могли молитися в церкві Московського патріархату.

Тож, будучи в поважному віці, пані Мирославі разом з іншими небайдужими людьми (які докладали фізичних зусиль або жертвували гроші) довелося приводити до ладу жахливу будівлю, яку їм виділили під проукраїнську церкву.

Із Божою поміччю все можливо. І нині в Тиниці є храм Івана Хрестителя з усім потрібним для проведення служби.

Єдине, що бентежить селян: духівник отець Ігор, який приїжджав до села відправляти служби, через сімейні обставини не зможе цього робити. Між тим, нинішньої неділі служба відбудеться. Імовірно, саме тоді жителі Тиниці отримають відповідь на запитання, хто буде настоятелем у їхньому храмі.

Фото — Микола Гриценко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button