Суспільство

На Чернігівщині п’ятеро паліїв сухої трави в судах отримали штрафи в понад три тисячі гривень 

Від початку року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області під час проведення природоохоронних заходів на території Чернігівського району виявили п’ять випадків спалювання сухої рослинності на земельних ділянках сільськогосподарського призначення. За виявлені порушення громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП та оштрафовано на суму 3060 гривень. Загалом сума штрафу становила 15 300 гривень. 

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

У зв’язку з воєнним станом на території України спалювання сухої рослинності може бути прирівняне до диверсійної діяльності. 

Так, у березні 2022 року Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу, посиливши відповідальність за злочини проти національної безпеки під час воєнного стану. До переліку злочинів у статті 113 «Диверсія» було додано навмисні підпали, зокрема сухої рослинності, за що в умовах воєнного стану передбачене покарання у вигляді ув’язнення на строк до 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button