Суспільство

На Чернігівщині підбили підсумок акції «День зустрічі птахів»

У квітні 2023 року комунальний заклад «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» підбив підсумки обласної акції «День зустрічі птахів».

До участі в акції представлено 42 роботи здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти з Бобровицької, Гончарівської, Деснянської, Комарівської, Киїнської, Корюківської, Куликівської, Новгород-Сіверської, Носівської, Прилуцької, Семенівської, Талалаївської територіальних громад, закладів освіти обласного підпорядкування. Про це повідомляють в управлінні освіти та науки Чернігівської ОДА.

Захід проводили в 4 номінаціях: «Майстер клас «Шпаківні і дуплянки своїми руками»», «Агітаційна робота», «Найщедріша годівничка», «Найкращий організатор біологічних свят».
Виконуючи загальні умови акції, школярі вивчили видове різноманіття зимуючих і перелітних птахів свого краю, дізналися про сезоні явища в природі та в житті птахів, долучилися до практичної діяльності з проведення робіт щодо охорони та приваблювання птахів, провели облік чисельності та спостереження за птахами, здійснили широку просвітницьку роботу з охорони та збереження орнітофауни, випустили стінгазети, виготовили оригінальні, змістовні листівки, банери, плакати.

Здобувачі освіти створили віртуальні презентації «Мігруючі птахи рідного краю». Учні не лише отримали теоретичні відомості про мігруючих птахів, а й стали учасниками цікавих віртуальних орнітологічних вікторин, впізнавали пташині голоси, відгадували загадки, кросворди про птахів.

Юні природоохоронці вивчили видове різноманіття перелітних птахів своєї місцевості.
У закладах освіти організовано і проведено змістовні тематичні свята, конкурси оповідань, розповідей, віршів, малюнків, вікторини про пернатих друзів. Діти змайстрували та розвісили в місцевих угіддях годівнички, систематично узимку підгодовували птахів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button