Суспільство

На Чернігівщині піротехніки знищили 7 боєприпасів часів Другої Світової війни

13 серпня о 18:04 до рятувальників Носівського районного підрозділу Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення від мешканця с. Мрин про те, що на відкритій території він виявив предмет, за ознаками схожий на артилерійський снаряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині біля входу в селищну раду виявили два вибухонебезпечні предмети

14 серпня до місця події прибули фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного Управління ДСНС. Надзвичайники ідентифікували небезпечну знахідку, як артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої Світової війни. Із дотриманням необхідних заходів безпеки боєприпас спецавтомобілем було транспортовано у визначене місце за межами населеного пункту та об 11:30 знищено у встановленому порядку. Під час обстеження прилеглої території піротехніки ДСНС інших небезпечних предметів не виявили.

Також, 13 серпня під час проведення планових робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів (розмінування) лісосмуги площею 12 га, а також акваторії річки Десна неподалік с. Шестовиця Чернігівського району, піротехнічним підрозділом було виявлено та знищено у встановленому порядку 3 артилерійські снаряди калібром 45 мм, 3 ручні гранати РГД-33 та Ф-1 часів Другої Світової війни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button