Суспільство

На Чернігівщині побралася пара із 43-річною різницею у віці

У 2018 році в області створено 5028 молодих сімей.

Жінки найактивніше вступали до шлюбу у віці 20–24 роки, чоловіки – у віці 25–29 років. Саме в цьому віці була майже третина всіх одружених.

Середній вік чоловіків і жінок під час укладання шлюбу поступово збільшується. Торік він становив 33 роки для нареченого та 31 рік для нареченої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на Чернігівщині беруть шлюб неохоче

За останні 10 років удвічі скоротилася частка юнаків і дівчат, які реєстрували свої стосунки до 20 років.

Минулого року переважна більшість (93%) жінок наймолодшої вікової групи (до 20 років) створили сім’ю із чоловіками, старшими за себе. Майже дві третини чоловіків цієї вікової групи надали перевагу старшим жінкам. Зі збільшенням віку зростає частка чоловіків, які обирають молодших за себе жінок.

Частка жінок та чоловіків, які одружилися у віці 60 років і більше, є незначною та становить 4% та 2%, відповідно. Серед жінок цієї вікової групи кожна п’ята жінка взяла шлюб із чоловіком, молодшим за себе. Тоді як кожен другий чоловік у поважному віці взяв за дружину жінку, молодшу за себе.

Максимальна різниця у віці між одруженими, де чоловік був значно старший за дружину, становила 43 роки. Серед подружніх пар, де старшою була жінка, найбільша різниця становила 30 років.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button