Суспільство

На Чернігівщині починають створювати нові об’єднані громади

На сесії чернігівської обласної ради 23 лютого можуть розпочати процес створення ще чотирьох об’єднаних територіальних громад:

  • Куликівської з центром у смт Куликівка, що включатиме всі населені пункти району, крім села Смолянка, яке хоче приєднатися до Олишівки;
  • Плисківської (центр с. Плиски), що в Борзнянському районі та Ново-Басанської (центр с. Нова Басань), що в Бобровицькому районі, які об’єднуватимуть по 4 сільські ради;
  • Калинівської об’єднаної громади з центром у с. Коломійцівка, створеної за залишковим принципом від решти Носівського району, в якому вже є територіальні громади.

За словами обласних депутатів, на Чернігівщині є ще три громади, які хочуть об’єднатися, але не мають можливості через те, що всі охочі гуртуватися знаходяться в різних районах. Через це ЦВК має заперечення до об’єднання й вимагає врегулювання цього питання Верховною Радою України.

Отримали «палиці в колеса» об’єднання Олишівка, що хоче приєднати Смолянку з Куликівщини та Холминська громада з Корюківського району, яка хоче приєднати один населений пункт із Семенівського району. Окремо смт Седнів хоче створити свою громаду, попередньо приєднавши села з Менського району.

Ще статті по темі

Back to top button