Суспільство

На Чернігівщині погіршиться погода

У найближчі дві доби в Україні – сніг, дощ, подекуди – сильні опади, на дорогах – ожеледиця. Також цими днями подекуди туман, видимість 200-500 м.

Про це ЧЕline повідомили в Управлінні безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

Так, 3 лютого в західних, північних і центральних областях сніг і дощ, у Карпатах, на Закарпатті та подекуди в північних областях сильні опади. 4 лютого часом мокрий сніг і дощ, у східних і Сумській областях подекуди сильні опади, на Лівобережжі – ожеледь, налипання мокрого снігу.

Національна поліція України звертається до водіїв із проханням під час ускладнення погодних умов бути особливо уважними й обережними, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.

Перевірте технічний стан автомобіля, користуйтеся пасками безпеки, не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування. З особливою обережністю рухайтеся  по мостах та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу,  рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Не забувайте стежити за повідомленнями  щодо стану проїзду дорогами країни.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, не полінуйтеся зателефонувати за номером «102» або повідомити аварійні служби.

Не будьте байдужими, можливо, завтра допомога знадобиться саме вам.

Ще статті по темі

Back to top button