Суспільство

На Чернігівщині показники поверхневих вод і повітря — в межах норми

Упродовж листопада радіаційний фон атмосферного повітря в області коливався в межах 10-18 мкР/год (при нормі 30 мкР/год) і в середньому становив 12 мкР/год.

Крім того, минулого місяця було відібрано та перевірено 165 проб сільськогосподарської і лісогосподарської продукції, найбільш – овочів, грибів та молочних продуктів. Перевищень допустимого рівня вмісту радіонуклідів у дослідженій продукції не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсія у зв’язку з втратою годувальника: основні умови призначення

За спостереженнями Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, в атмосферному повітрі Чернігова у порівнянні з попереднім місяцем дещо підвищився вміст діоксиду сірки, діоксиду азоту знизився. Інші показники не перевищували гранично допустимих значень. Загалом упродовж листопада було відібрано та проаналізовано 624 проби.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, у створах річок Десна, Білоус, Удай, Мена та Остер кисневий режим у листопаді був задовільний і становив 5,60-12,0 мгО2/дм3.

Результати гідрохімічних досліджень поверхневих вод, які здійснюють комунальні підприємства області в контрольованих створах річок Десна, Білоус, В’юниця, Удай, Іченька та Снов, свідчать, що більшість перевірених показників залишаються в межах норми.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button