Суспільство

«Ми робимо все це для душі», – корюківський клуб «Перлина» відсвяткував четверту річницю (Фото)

У Корюківці талановитих і небайдужих людей зібрала спільна жага до спілкування та творчості. Композитори, письменники та поети, переважно люди у віці, вирішили організувати клуб творчих людей «Перлина».

Наприкінці цього року вони відзначають четверту річницю створення, проте проходить усе це дистанційно. Адже через коронавірус практично весь рік зустрічей не проводили, лише влітку від час ковідного затишшя зустрілися, щоб не втрачати творчих зв’язків.

Збираються творчі люди в Корюківському історичному музеї, який очолює Людмила Бабич. Вона ж є і керівницею клубу «Перлина».

«Цей рік у зв’язку з пандемією практично зустрічей не було. І так зазвичай зустрічаємось на свята – День міста, 8 Березня тощо. Клуб створений для спілкування, щоб люди ділилися своєю творчістю», – говорить пані Людмила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: шляхи до гармонії з собою та трансформація думок у творчість чернігівки Анни Приходько

Наразі, за словами координаторки клубу Любові Грищенко, клуб налічує 14 членів. Жінка зазначає, що з наступного року почнуть працювати над тим, щоб залучати до себе творчу молодь, адже за нею – майбутнє.

«В основному в клубі ми спілкуємося, читаємо свої вірші, показуємо свої картини, в нас є художники, згадуємо письменників, поетів, земляків.

Ми збиралися один раз на квартал, але через коронавірус цей рік просиділи вдома.

Безперечно, робимо це все для душі. В основному ж у нас люди пенсійного віку, сидимо вдома, зайнятись мало чим є, тому такі зустрічі – це ковток свіжого повітря для нас. Ми зустрілися, поспілкувалися, поспівали, бо в нас же є і композитор, можливо, в когось з’являється бажання написати якісь віршовані рядки, щось у розмовах надихає – і тут же одразу всі рядки поклали на музику наші композитори. Далі разом заспівали. До того ж клуб постійно організовує фотовиставки», – розповідає Любов Грищенко.

За словами жінки, щойно пандемія коронавірусу закінчиться, зустрічі обов’язково відновлять.

«Тут дуже комфортно, вдячні, що історичний музей нас приймає. Людмила Олексіївна Бабич казала, що вона за нами сумує, говорить, щоб швидше поверталися. Тому де, з ким і для чого існувати нашому клубу є, тож обов’язково відновимо свою роботу, вже на особистих зустрічах», – пообіцяла Любов Грищенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button