Суспільство

На Чернігівщині порахували кількість учнів

На початок 2017/18 навчального року на Чернігівщині функціонували 532 загальноосвітні навчальні заклади, в яких навчалися 93,7 тис. учнів. Переважна більшість закладів (70%) розташована в сільській місцевості.

Про це ЧЕline повідомили в ГУ статистики в Чернігівській області.

Серед навчальних закладів області діють заклади нового типу: 24 гімназії, 7 ліцеїв та один колегіум. Навчальну програму в них освоюють 17,2 тис. учнів.

Для молоді, яка не має можливості навчатися вдень, відчинені двері вечірньої школи та класів, що організовані при 7-денних загальноосвітніх навчальних закладах. Середню освіту в них здобувають 262 особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атестація від Білогури: вчителі знову скаржаться на управління освіти

Заняття у дві зміни ведуться у 20 денних навчальних закладах (майже 4% від загальної кількості шкіл області). У другу зміну в них займаються 4,8 тис. школярів (5% від загальної кількості).

Навчальний процес у загальноосвітніх навчальних закладах забезпечують 12,3 тис. вчителів (6,8 тис. – у міських поселеннях, 5,5 тис. – у сільській місцевості).

Минулого року атестат про повну загальну середню освіту отримали 5,7 тис. випускників і 49 осіб закінчили школу екстерном. Золотою медаллю нагороджено 167 дітей, срібною – 125.

Свідоцтво про базову загальну середню освіту одержали 7,9 тис. учнів, 16 осіб закінчили 9 класів екстерном.

Ще статті по темі

Back to top button