Суспільство

Атестація від Білогури: вчителі знову скаржаться на управління освіти

У Чернігові розпочалася атестація педагогічних працівників. На перший погляд, нічого дивного в цьому немає, адже процедура стандартна та звична. Ось тільки вже після першого атестаційного дня до ЧЕline почали звертатися педагоги зі скаргами.

Вчителі просили не називати в публікації їхніх імен, бо побоюються втратити не тільки категорію, а й роботу. Але, за їхніми словами, хочуть, аби громадськість знала, що атестація в Чернігові відбувається, м’яко кажучи, дивно. Усе, мовляв, для того, щоб позабирати в освітян категорії, аби потім платити меншу зарплату і економити на зарплатному фонді. Також подейкують, що це наказ начальника управління освіти Василя Білогури.

Чоловік, який назвався Сергієм, розповів, що всі навчальні заклади міста отримали листа із роз’ясненнями, як відбуватиметься атестація. Його до редакції він не передав, але пояснив, що нічого крамольного там не написано.

Зокрема, повідомлялось, що на першому етапі в учителів перевірятимуть комп’ютерну грамотність і навіть було зазначено, які будуть завдання. На перший погляд, нескладні, приміром, відредагувати вордівський файл. Педагоги погоджуються, що технічний прогрес стрімко йде вперед, тож принаймні це треба вміти всім. Хоча в Типовому положенні про атестацію педагогічних працівників іспиту з інформатики не передбачено.

Але яким було здивування вчителів, коли в перший день перевірки, який припав на 2 квітня, їх відверто «валили», бо завдання були складними. Принаймні, йшлося про створення таблиць за допомогою програми Microsoft Excel. На все про все виділили 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки заробляє Білогура, або Чому для вчителів Чернігова немає грошей

«Серед вчителів виникла паніка. Тож не всі встигли і змогли виконати завдання. Воно й не дивно. Адже не всі школи забезпечені достатньою кількість комп’ютерної техніки, навіть проектор не в кожному класі є. Через це не всі вчителі із комп’ютером на «ти», – пояснив чоловік.

Другий етап атестації – презентація вчителів.

«2 квітня вона тривала до початку 21-ї години. До того ж, запитання багатьом вчителям ставили не зовсім адекватні. Наприклад, у фізруків питали, який розмір має гандбольний м’яч. Ось тільки цікаво, чи є ці м’ячі хоча б у якійсь чернігівській школі?», – обурюється Сергій.

Під час цього етапу розмови з чоловіком пригадалась приказка, що за бажання можна доколупатися і до стовпа…

Зрештою, за словами Сергія, після першого «екзаменаційного дня» частині працівників не підтвердили категорії, пропоновані школами. А в декого навіть забрали категорію, зокрема, в одного із завучів. Щоправда, із якої школи – пан Сергій не згадав.

Далі був другий атестаційний день – 3 квітня.

«Чомусь цього дня вчителям дали нормальні комп’ютерні завдання із редагування вордівських текстів. А другої частини атестації взагалі не було. З чим це пов’язане – хтозна. Мо’ журналісти телефонували, а мо’ члени комісії втомилися», – сказав чоловік.

Тема ЧЕline зацікавила, тож спробували в ній розібратися. Як і завжди, з’ясувати будь-що в управлінні освіти Чернігівської міської ради не вдалося. Хоча відомство і позиціонує себе, як відкрите та дружнє до журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білогура віддасть майже 2 мільйони фірмі з кримінальною славою

Не вдалося поспілкуватися і з головою ради директорів шкіл Чернігова Галиною Советовою. До речі, вона – член атестаційної комісії і директор міської школи № 29. Тільки в навчальному закладі нам повсякчас відповідали, що керівник зайнятий і нас не з’єднають. Все ж таки хочеться вірити, що спілкування не відбулось саме через зайнятість пані Галини, а не через ймовірну спробу уникнути розмови на незручну тему.

Далі – також усе показово. Вирішили навмання зателефонувати до кількох чернігівських шкіл, аби запитати про атестацію.

У школі № 19 відповіли, що незадоволені є. Але продовжувати розмову на цю тему не захотіли. Попросили номер телефону і обіцяли перетелефонувати.

У школі № 9 директор Людмила Хатимирська відповіла, що атестаційна комісія була дуже лояльна, привітна, із посмішками на обличчях. Та головне, що, мовляв, вчителі з цієї школи, які підтверджували вищу категорію, пройшли атестацію успішно. Нікого «не завалили».

Микола Конончук, директор школи № 20, зазначив, що розповідатиме лише про очолюваний ним заклад. Із цієї школи атестацію 3 квітня проходили шестеро педагогів.

«Перевіряли володіння комп’ютером, а потім було представлення вчителя як професіонала, вивчали характеристику на педпрацівника і заслуги за п’ять років, відколи востаннє проходив атестацію. Шестеро вчителів, які в нас атестувалися, або підтвердили свої категорії, або отримали категорії, які ми просили. Тобто ніхто з нас нічого не знімав. Проте чув, що по інших школах різне було», – сказав директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білогура замовив комп’ютерів на майже 2 мільйони

Воно й не дивно, що без «різного», на жаль, не обійшлося, бо незрозумілих моментів в освітянській галузі Чернігівщини хоч греблю гати. Але й педагогам не варто сидіти склавши руки і сподіватися тільки на журналістів. Бо допоки боятимуться називати імена і діяти, доти й терпітимуть усі начальницькі безчинства. І цілком імовірно, що, коли вчителі наберуться сміливості відкрито відстоювати свої права і боротися за справедливість, буде вже пізно. Утім, ми крапки в цій історії не ставимо і витягнемо в «засекреченого» управління освіти правду через інформаційний запит. У разі, якщо освітяни проігнорують цей інструмент отримання інформації, ми будемо змушені звертатися по допомогу до омбудсмена.

Ще статті по темі

61 коментарів

  1. А чи не провести таку ж атестацію для керівників управління і запропонувати вчителю праці зробити презентацію уроку за 3-5 хвилин.

    1. НЕ можна ставитись до людей як до быдла.хай спробують в школы попрацювати ці реформатори.а то в метод.кабінеті тільки те і роблять.що папірці размножують.а вчителю допомоги ніякої,поробили собі категорії.звання.А в школі один проектор на всіх,нема комп»ютера,зате зарплатня вчительська комусь спать не дає,довели людей до істерики і нервових зривів.Ось вам і повага до вчительської праці.Боляче і гидко,панове

  2. тоже управлению предлагаю провести атестацию, а комиссию пригласить из разных городов Украины.
    А билогура в Microsoft Excel свои доходы подсчитывает, только формулы меняет? Он хоть пять формул знает из Microsoft Excel?

  3. Все задания я видел. Задания только в программе word, элементарное… Так что половина этой информации ложь.

  4. А хіба категорія визначається тепер тільки вмінням друкувати текст і працювати з ним у wordi,а все не має інше значення.Да і мова не про складність завдання,а про повагу до людей,хоча хіба наші нацЯльники це розуміють.про що я кажу…..

  5. Те що я почула вiд своiх колег мене не аби як вразило. Як можна було дiйти до такого жахiття. Пiсля таких атестацiй не лишиться нi вчителiв, якi все життя здобували свiй досвiд, нi поваги до самоi професii. Це не реформування, це просто сором! Журналiсти правi, що доки вчитель буде мовчати, все це буде набувати сили. Хто влаштував такi iспити для вчителя??? А чи вони здатнi пройти такi випробування? Впевнена нi! Бо будь-яка людина всього знати не може, навiть самий кращий вчитель. Управлiння освiти вирiшило економити таким чином грошi, при тому, про себе подбали непогано дивлячись на iх доходи. Сором!!!Це всi розумiють. Хай бережуться, бо це для них погано скiнчиться. На кожну силу, знайдеться iнша.

  6. А в 3 школі директор взагалі самодура!!!!!! Сама за всю атестаційну комісію вирішує яка категорія буде у вчителів!!!! І в очі напряму це говорить!!!!!!!!!!! А головне каже, що нікого і нічого не боїться, бо в неї ангелом охоронцем САМ Атрошенко виступає!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. хай Бога боїться,людей так принижувати не можна.Забезпечте спочатку матеріальну базу школи,а не премії собі.

  8. В 3 школе вообще от пенсионеров хочет избавиться. Почему она так их ненавидит? Ещё чуть чуть и сама пенсионер!:

    Елена

    1. Ерунду писать не надо. Или не знаете ситуации,или работаете кое-как. А это сейчас не в чести в нашей школе.

  9. Вже понад 2 років на «вустах» — ВЧИТЕЛІ! Кому ці ВЕЛИКІ (в наш час) люди дорогу перейшли? А кому-тим, хто стоіть у влади. По-повній взялися за вчителів! Який СОРОМ! Дійшли до порушення прав людини! Хто дозволяє принижувати гідність людини, а себе- приховувати? Все можна зрозуміти , але одне незрозуміло-де ж поділися і толерантність, і вихованність , і людяність? Це до Вас, пані члени атестаційної комісії? БОГ ВАМ СУДДЯ!

  10. Хотілося б конкретних даних. Якщо все місто знає зарплати службовців, то чому б не оприлюднити статистику результатів атестації, хай навіть без указування прізвищ та шкіл.

  11. А це вони так на практиці показують всім нам НУШ!Ось вам і утвердження людської гідності,як основна ідея нової школи,такого приниження за 33 роки не відчувала ніколи.Гарних вам свят,панове Василю,хай Вами пишаються ваші батьки

  12. А у васьки какой педагогический стаж? Он хоть три года отработал по специальности? Он как был дол…бом в ПЕДЕ так им и остался. Тот же гнилой хитрожопый с шершавым языком

  13. Шановний голова не випускав з рук телефона і це хамство не можливо було сприймати адже людина не знає елементарних правил поведінки.Згадую Н П Лещенко В П Куприяненка повага до вчителя була передусім а атестації проходила спокійно і святково.Щось в душі надломилось опускається руки яка там творчість.Де профспілка?

  14. Навіщо так принижувати вчителів? Вчитель — це в першу чергу, практик, невже розмір гандбльного м’яча так важливо знати, щоб викладати уроки фізкультури??? Цирк якийсь. Щодо до комп’ютерної грамотності, я вважаю, що головне, щоб вчитель вмів працювати з документами word, робити презентації, будувати таблиці, але до чого тут швидкість??? Кожен має працювати у своєму ритмі. Досягнення вчителя, це досягнення його учнів. Якщо виникають сумніви у когось, потрібно прийти на урок, подивись, як вчитель працює, а не позбавляти людину звання,, старший вчитель» тільки через те, що він не встиг зробити презентацію і не знає розмір гандбльного м’яча. В цьому році, мені ще не потрібно проходити атестацію, але мене дуже не подобається таке ставлення до вчителя.

  15. До нас ставляться так,як ми дозволяємо…….

  16. Просто не хочеться працювати,немає ані сил,ані бажання- ось і весь результат атестації,хоча пройшла і радій,але чомусь так гидко на душі,наче у калюжі тебе прополоскали,не можна так

  17. Не кричати треба, а діяти! Все це для приниження вчителя! Щоб не кричали, що надбавки забрали! Нема у мене інших слів — Сучі Потрохи!

  18. Шановне вчительство! Все у Ваших руках, скоро вибори! У кожного родичів багато! Давайте зробими все, щоб змінити цю владу! А що зробили Тимошенко Яга та її «команда»? Вони чимось допомогли вчителям? Чи може провели щось цікаве і корисне?

    1. От тільки не треба про метод. центр! Кожен виконує свою роботу. Зайдіть на сайт, та подивіться, скільки «цікавого» та «корисного»
      кожного дня відбувається! Коли і хто Вам, шановний, відмовив у допомозі?, До кого Ви зверталися?

      1. а чому в лапках цікавого і в лапках корисного? Яку роботу? Коли методистів натравили на школи — перевірити скількит учнів вибувало і т.д., щоб з’єднати групи. ЦЕ ЇХ РОБОТА?

      2. У лапках, тому що Вас цитую. А щодо перевірки, то робота з документами входить до обов’язків методистів.

      3. А чому тоді методисти відмовилися писати у візитаційну книгу про свій візит? Дивлячись з якими документами….

  19. Это настоящий БОУЛИНГ, а БИЛОГУРА, пишет статьи про себя , что как плохо , заниматься боулингом. Кого надо , того уберем или понизим.

    1. Не бОУлінг, а БУЛІНГ))) И правильно, что решает! А кто должен?

      1. Зрозуміло: Ви працівник управління або методцентру.

  20. Надо провести аттестацию для Белогуры,на проф.пригодность,а то грамоты ему вручают за вклад в образование…ни пед.приктики ни стажа …то же мне светило!физруки без инвентаря год работают ,а они размер гандбольного мяча спрашивают!

  21. Нефик голосовать за было власть!

  22. а я вважаю, Вася — молодец !!! У наших школах дуже мало гідних вчителів, багато випадків, коли діти не хочуть ходити в школу, ось і проводиться атестація для чищення з купленими дипломами вчителями. Все вірно!!!!Влаштували тут базар, як в курнику

    1. Вася — молодець! Один вчитель у реанімації… Вася — молодець!

    2. Шановний, Ви або «засланий козачок», або придурок. Хто ж зараз купує диплом вчителя. В педах постійний недобір. Діти не хочуть ходити в школу, бо батьки не привчили, що школа це не гульня а серйозна робота. Так, що повимітайте сміття зі свого «Курника», може там яка гарна думка поселиться.

  23. Пропозиція! Усі працівники МЦ та управління освіти повинні показати як працювати — провести відкриті уроки!

  24. Пчела, вонзив стальное жало, не знает, что она пропала! Так и глупцы, пуская яд, не понимают, что творят! Те, кто наивно полагают, что инициатива проведения «Аттестации по новому», а точнее, незаконный и понятно с какой целью придуманный,пересмотр итогов уже прошедшей аттестации чинушами изГороно, которые удобно уселись в кресла и мечтают, что навсегда- популярно объясняем. Василь Билогура в силу своего «скромного» образования – учитель труда, будучи НачальникомГороно, до такого проекта как «Аттестация по новому» в жизни бы не докумекал!!! За всеми его «Проектами –инициативами» стоит« Лаврентия Берия в юбке», а попросту – начальник отдела кадров управления образования — Горная Елена Владимировна.Сколько порядочных и толковых учителей, завучей, заведующих она сократила! Скольким людям сломала профессиональную карьеру и жизнь!А скольким еще уготована подобная участь, если эту пиранью вовремя не остановить! Историк по образованию, она решила своеобразно напомнить учителям и работникам образования города1937год, когда умных, интеллигентных людей в Советском Союзе тысячами уничтожали под лозунгами благих намерений… Недальновидный администратор! Никчемный педагог! Лживый историк, которого история так и не научила делать своевременные и правильные выводы!А жаль….

  25. Читаю и удивляюсь. Сколько глупостей написано. Учитель, в первую очередь, образованный и высокоинтеллектуальный человек. Такое впечатление, что писали те, кто далек от перечисленного. Учителя в большинстве своем и компьютером владеют и в профессиональных вопросах прекрасно разбираются. Ну, а если кто-то испытывал дискомфорт, то и среди учителей есть «троечники».Наши прошли все.

  26. Помимо атестации нужно провести тарификацию рабочего времени в 9 нет ,а в 2 уже нет.

  27. Вася молодец грамоты у его крутые и преми к зарплате «заслуженные» да только в позу не ты не свита твоя людей не поставят. И это шоу дает шанс тебе понять кем ты есть.

  28. Дуже цікава ситуація склалася в нашій освіті. Звідусіль лунають заклики до гуманного ставлення до всього і всіх. Треба враховувати психологічні особливості, поважно ставитися до людей, враховувати вікові особливості….Список можна продовжувати. Тільки чомусь все це не поширюється на вчителів. До них можна ставитися як до непотребу, можна знущатися, доводити до лікарняного ліжка (а з цієї «аттестації» людину таки відвезли до лікарні з ненайкращим діагнозом). І хто ж це робить? Люди, частина з яких і школі буває або з візитами, або з перевірками, а ось працювати там не хочуть, або не вміють. Хто скаже — які категоріі у голови управління та його заступників? Чи вони без папірця знають відповіді на питання? Щось мені підказує, що не дуже.
    Поки у нас будуть ставитися до вчтиелів гірше, ніж до рабів, нічого наше суспільство не досягне.

  29. З коментаря нашого начальника управління:
    «У той час, коли Міністерство освіти і науки України і управління освіти на місцях спрямовують чимало зусиль на боротьбу з булінгом у навчальних закладах, ми спостерігаємо яскравий приклад булінгу в дорослому житті.
    Але я впевнений, що демократичне українське суспільство навчилося відрізняти якісну інформацію від полови дешевих політичних замовлень.»
    Про яку демократію мова? Ми дуже добре бачимо яка полова у нас у владі і міста, і освіти! На місці деяких вчителів я б через суд відсудила моральний збиток..

  30. Щось ніде у положенні про атестації не сказано про екзамен.Якщо це екзамен то де підготовка де перелік питань де наказ що це екзамен.А чому треба тримати людей 4 години .Оце організація!

  31. Мабуть прийшов час говорити про те що відбувається в школах.Вчителі що тільки не роблять.І все на рейтинг школи а на дітей не вистачає сили.А попробуй не візьми участь у конкурсі в олімпіаді щось не зроби негайно

  32. Педагоги! А почему Вы так боитесь аттестацию? Вы же считаете себя все первоклассными специалистами? Не бойтесь! Проявите свое творчество! В школах работает много замечательных педагогов. Труд их нелегок. Но чего греха таить,есть и такие,которых к детям близко подпускать нельзя. Для того и существуют такие аттестации. Я заканчивала школу в 1975 году. В те годы никто даже представить не мог,что учитель будет заниматься репетиторством. Выпускники поступали в самые престижные вузы тогдашней страны. Все учителя предметники в моей любимой школе были на высоте.Дети мои заканчивали ту же школу-та же картина. Внук сейчас выпускник. Все его одноклассники готовятся к З НО исключительно с репетиторами.АУ!Что происходит со школой? Хватит жаловаться на свое руководство.Докажите,что Вы птицы высокого полета.

    1. Интерестно, где это Вы лично видели учителей «которых к детям близко подпускать нельзя»? Репетиторы были всегда. А если Ваши дети не могут без дополнительных занятий получить знания в школе, то это банальная лень самих детей и Ваша.
      Никто на руководство не жалуется. Пора верить фактам и учителям.

  33. То что сейчас происходит с аттестацией тщательно спланированная акция для лишения учителей категорий, а соответственно уменьшения зарплат и даже дело не в этом, дело в низости придуманного, в унижении человеческого достоинства, люди с огромным опытом работы вынуждены дрожать как кленовый лист, ожидая унижений со стороны аттестующих, а как же члены комиссии и их председатель, какой вклад они внесли в развитие педагогики и образования, что может учитель труда в свои 30 с лишним лет, откуда у него опыт мог взяться, я вовсе не против аттестации, но аттестация должна проводиться корректно, требовать знание компьютера можно только в том случае, когда рабочее место педагога оснащено хотя бы элементарным ноутом, не говоря уже о всех приложениях, вот тогда и требуйте !!!!

  34. А у меня немножко другой взгляд .Я-пенсионерка. В прошлом работала в детском саду. Высшая категория. Во время моей работы небыло компьютера. Приходилось много времени проводить в библиотеке в поисках новинок,на ночь брать журналы педагогов-коллег из теперь уже других государств .Вот бы мне в то время компьютер!Сколько раздаточного материала приходилось рисовать вручную. Технологии тогда были какие-копирка, карандаши,краски.И рисуешь все выходные .Ну как же в современном мире без современных технологий! Далее. Там писали про Куприяненко.Владимира Петровича. Ничего не имею против его как руководителя,но вот какая печалька-всех воспитателей в приказном порядке перевели на сокращение часов работы. И ходили мы и просили. Нам сказали,что временно.Это временно оказалось постоянным. Сами теперь понимаете как это отразилось на теперешней пенсии.Аж на 80 гривен больше. А работали по 40 человек детей в группе. А во времена перестройки зарплату выдавали вермишелью,томатной пастой,тапочками.Сейчас я думаю такое в страшном сне не приснится. Как по мне,сейчас было бы желание-можно зарекомендовать себя хорошим учителем,возможностей очень много. Если Вы на аттестации-покажете себя педагогом -новатором,то никакой черт Вам не будет страшен. Тем более Белогура. То,что он не читает предмет в школе-так это молодец.Не забирает часы у других педагогов. У него много других функциональных обязанностей.

  35. Большинство педагогов владеют компьютером, согласна, что Вордом владеть надо, а программа Икс Ель зачем учителю или воспитателю!?

  36. да никто ведь не оспаривает необходимость знания ПК,да и владеют им учителя.Речь ведь о том,что их в школах нет в основном,а главное возмущение вызывает форма проведения этого екзамена.НУ,. скажите , зачем мне делать необходимую работу за 20 минут,а не за 30.40,50.Скорость-это самое главное для учителя.

  37. Нельзя сначала убивать,
    Потом шептать: «Я не нарочно!..»
    Нельзя всё время предавать,
    Потом молить: «Исправлюсь!.. Точно!»
    Нельзя сначала унижать,
    Потом просить: «Прости за шутку!..»
    Нельзя трусливо убегать,
    Сказав, что «Вышел на минутку»!..
    Нельзя вернувшись сделать вид,
    Что всё как прежде остаётся…
    Ведь Жизнь на месте не стоит!..
    За всё всегда платить придется!…

  38. Интересно почитать Коментарии про Аттестацию, устроенную местным образованием. Понятно, дискутируют педагоги потому, что болит ! А причины того, чего их так кошмарили, так бедолашные и не поймут! Все просто! Весна! Местный педунивер готовит очередной выпуск учителей.. Родители- толстосумы уже занесли предварительные гонорарики начальнику, его заму и, в первую очередь, начальнице кадров, кто ж лучше нее , родимой, знает, кого на пенсию спровадить, кого выгнать давно пора, потому что много»гавкает».. А на их место уже новая смена подросла! Не беда, что опыта нет и родители в шоке от большинства молодых учителей, ни знаний своего предмета, ни воспитания! Зачастую один только гонор!.. Зато сразу на хорошем счету у начальников образования, карьерный рост ( спасибо баблосикам родителей! )А через пару лет глядиш — Билогурам смена пришла! Так что, не переживайте дорогие педагоги! Как говориться , верной дорогой , да через аттестацию, к светлому будущему идем господа!

    1. Сейчас учителей на работу набирают директора школ по новому закону об образовании! Тут Билогура ни при чем точно!

  39. Цілком згоден з попередньою думкою ! Важлива не форма, в який проходила Атестація , перевірка на компьютерну грамотність, а цілі та мета , яку при цьому переслідовали ті, хто її вигадав та проводив!

  40. Шановний учитель, ви що, и вправду віріте у силу ЗАКОНУ у нашій освіті та державі? Ви часом не засланий козачок з Марсу? А навіщо тоді тримати та оплачувати посаду начальника кадрів у відділі освіти? Наївна ви людина!!!!!

  41. А судді хто?
    У передвеликодній тиждень у Чернігові стартувала атестація педагогічних працівників.Старт був взятий високий, а який був фініш? Атестація педагогічних працівників проводиться один раз на 5 років. Протягом цих 5 років (да як і взагалі протягом усієї педагогічної діяльності ) учителі дають відкриті уроки, виховні заходи, готують учнів до олімпіад, конкурсів,проходять курси підвищення кваліфікації і т. д. Кожен учитель завжди у полі зору адміністрпціі, батьків,громадськості,управління освіти.Да і взагалі зараз у школах залишилися працювати лише ті ,кому справді ймення Вчитель. Але, як виявилось на атестаціі в управлінні освіти, у школах міста працюють «неуки».Так вирішила атестаційна комісія,позбавивши деяких вчителів педагогічних звань та категорій. І справа тут зовсім не в тому,що деякі вчителі нібито не володіють комп*ютером. ВОЛОДІЮТЬ. Це свого роду помста вчителям за відвойовані на 3 місяці 15% за престижність праці(хоч уже і їх не буде найближчим часом), це спроба зекономити на педагогах,бо не вистачає коштів в бюджеті.Треба покрити заробітну плату БілогургіВ.О.(65 тисяч) та його заступнику Казімір В(32,5тисячі).
    Дивно, але за такі дсягнення влада отримує грамоти та медалі будучі на своїй посаді всього2 роки.Але якщо звернути увагу ,що грамота яку отримав Білогура В.О. підписана Парубійом,а він у школі навчався укласі»слабоумных»,то тут нема чому заздрити.А хто ж судді? Пан Білогура В.О. чи Казимир В, чи Горна О В? Чи можливо, той,хто повинен захищати інтереси педагогів,а насправді ставить на атестаціі чудні питання на зразок:»А що таке прямокутник?» Пане Янченко О.М, шановний голово міської профспілки педагогічних працівників,Ви на чіїй стороні? Мабудь вже пора вам пакувати свої речі та йти на заслужений відпочинок, ви себе вже вичерпали.
    Сподіваємось,що здоровий глузд візьме вгору і міський голова буде призначати начальником управління освіти справді професіонала, а не того «кто пришелся ко двору». Шановна влада запишіть собі і запам*ятайте такі слова:
    1.Перегибая палку помни. Не ты придумал бумеранг. А у него свои законы. И нипочем ни трон ни ранг.
    2.Люди часто стремятся выйти сухими из воды. Забывая о том, что из воды надо выходить ЧИСТЫМИ.

  42. Оце так да ! Нарешти людей прорвало! А то про якісь закони, якими начебто в управлінні освіти керуються пише «учитель «( зрозуміло канцелярський щур з відділу кадрів управління освіти!). Тількі даремно ви , панове освітяне, сподіваетесь на поразуміння з боку міського голови! Це ж він ВИЗНАЧАЕ , а не призначає, хто буде керувати освітою, медициною… у місті… А визначає ЗРУЧНИХ для себе Васек, Оленок… А потим влаштовуе безоплатні «Концерти на замовлення» або привселюдну «Порку» на місцевому телебаченні своїм підлеглим , принижуе їх гідність. А ті мовчки слухають — ПАН! Зато яка популярність у місцевого голови! Рейтинг аж зашкалює! Розумна людина-до нових виборів почав готуватись тількі що всився у кресло !

  43. Согласна с предыдущим коментарием. У людей лопнуло терпение. Сколько можно унижать, топтать, измываться над учителями, над человеческим достоинством.Как не вспомнить золотые слова исторической личности: «Учитель у нас (на Украине)должен быть поставлен на такую высоту, на которой он не стоял, не стоит и не будет стоять в буржуазном обществе.»Так вот в буржуазном обществе он как раз на высоте. А у нас,в Украине, такие престижные профессии как учитель, врач,военный,которые были когда- то в почете,вытеснили дельцы, шулеры, «бизнесмены» и деловые люди под названием «депутаты». Заметьте, ведь в школе во все времена не учат врать,предавать, убивать, обманывать людей или уничтожать человеческое достоинство. Печально, но мы живем в то время, когда все решают деньги.Имея деньги ты можешь купить себе диплом, рабочее место профессию , но только не Совесть,Порядочность, Сострадание к ближнему.И вопрос не в том в какой школе учились эти господа с управления образования,и какой учитель их учил. Любой учитель плохому не научит. А мне бы хотелось посмотреть в глаза матерей этих ЧУДОВИЩ, которых и людьми не назовёшь. Ведь характер,взгляды на жизнь, моральные качества закладываются у ребёнка с пелёнок. Если семья не обладает достойными качествами, так как могут обладать ими дети? А в школу дети приходят уже имея свой, сформированный родителями, характер и взгляд на жизнь. «Что посеешь, то и пожнёшь.» Нельзя всё время ссылаться в воспитании ребенка на общество, время, улицу, школу и т. д. Нужно как можно больше уделять времени ребёнку, развивать его, говорить с ним на разные темы, направлять в правильное русло,уважать его, интересоваться его радостями и печалями.Тогда, я уверена, не будет у нас в обществе таких моральных уродов, каких мы сегодня видим.

  44. У кожному чорному є біле, а в кожному білому чорне. Укожній людині є світло і темрява. У кожного з нас живе янгол і демон. У кожного є і рай і пекло. Що ти обереш те й переможе. А від чого відвернешся, те програє. Чомусь наша влада завжди обірає для людей чорне, темряву, демона,пекло, а не думає, що все це їй повернеться.

    .

  45. Щоб краще пізнати людину, треба її або призначити начальником, або дати владу. Ось ми зараз і спостерігаємо, що наша «влада» з управління освіти ще не сіло і не впало,без стажу і практики,уже «могёт нас всех поиметь.» Тому я закликаю всіх вчителів не боятися, а
    подавати апеляцію та звертатися до суду. 100% ви повернете все що у вас так ганебно відібрали,а вони ще й моральний збиток вам компенсують. Якщо зараз ми не покажемо, що з нами треба рахуватися, вони і надалі будуть з нас знущатися.Закон на нашій стороні.

  46. На сайті управління освіти з’явилась стаття Ірини Гнатюк про особливості проведення атестації педагогічних працівників. Викладене в ній не відповідає дійсності. Автор пише, що під час проведення атестації враховувалася в першу чергу результативність ( рівень успішності учнів, їхні досягнення та здобутки), а також використання вчителями передового педагогічного досвіду, його участь у професійних конкурсах та роботі міських методичних об’єднань. Це не так, бо чому ж тоді були зняті звання з вчителів, які відповідають всім цим критеріям. Як виявилося, інформаційна компетентність — це «маніторінг», оскільки участь у ньому не була обов’язковою умовою атестації,і результати виконання запропонованих завдань офіційно не оцінювались.Що це за ігри в «котика — мишки»? Чому ж тоді, шановна Ірина Гнатюк, були зняті категорії та звання з вчителів, які і володіють комп’ютером?До речі, а вас там не було і вас неправдиво проінформували про події, які відбувалися протягом 3 днів.Ще хотілось звернути увагу на наступне: як можна перекреслити роботу вчителів протягом 5 років та і в принципі протягом всього життя ( оскільки всі , хто проходив атестацию, — люди досвідчені і працюють у школі давно), 10-ма хвилинами атестації? Давайте подивимося, а хто входив до складу атістаційної комісїї — це робітники управління освіти, завідуюча дитячим садком, директор 29 школи( до речі, у школі її називають»гитлер в юбке» ), а вона цим званням навіть пишаеться,що і не дивно, голова міської профспілки( по цьому члену будуть окремі питання).Ця комісія не була в школах, не вивчала досвід вчителів,навіть не знає їх в обличчя,а свій вердикт винесла. А в комісії повинні були сидіти більш — менш професійні люди.Це методисти, які тісно зв’язані з вчителями, знають їх роботу, спілкуються з ними, відвідують уроки та виховні заходи, міський голова профспілки( не тий, який зараз очолює профспілку), а голова, який буде не корумпований, а буде захищати інтереси вчителів. От тоді дійсно буде відбуватися справжня компетентна атестація. А на сьогодні в місті проходила не атестація, а був цирк на дроті, де артистами виступали вчителі, а «комісія» була у ролі дрисирувальників,бо в цьому році це була просто» розмінка,» а на наступний рік буде все по справжньому. Тому, шановні вчителі, у вас дві дороги: або готуйтесь бути артистами і завжди ходити принижиними з опущеною головою, або робіть певні висновки і готуйтесь відстоювати свої права, свою гідність. Третього не дано. Успіхів вам ! Сили! Волі! Сам Господь Бог вам допоможе у вашій нелегкій боротьбі!

  47. Цікаве питання піднімають вчителі. Дійсно, а куди зникла профспілка,чому вона не захищає того, кого повинна захищати за законом, а саме вчителів,а не владу. Чому зараз люди масово почали виходитиз профспілки? Відповідаю. Зверніть увагу, хто очолює сьогодні профспілку. Це людина не нової влади, а старої.Виникає питання, а чому з приходом нової влади всі кадрові посади були змінені ,крім міського голови профспілки??? Зрозуміло, що ця людина їм вигідна тому, що буде відстоювати їх інтереси, а якщо — ні, то її швидко замінять. А ще цікаво те, а можливо це збіг обставин, що як і Білогура, Янченко теж за фахом вчитель праці. Мабуть вони розуміють один одного, але не народ. Колись Янченко був директором 23 школи і треба визнати —директором з великої букви. Прикро, що людина може так диградувати. Незабаром відбудуться звітно —виборні профспілкові збори у місті. Давайте урочисто проведемо пана Янченка на заслужений відпочинок, бо це людина з минулого, яка намагається пристосовуватись до сучасного життя, поки він не розвалив всю профспілку. На мою думку, профспілку повинна очолювати людина енергійна, порядна,принципіальна, відповідальна, незалежна.Така, наприклад, як голова обласної профспілки Матвєєва Т. А. Це тільки завдяки їй вчителі міста три місяці оримували 20% надбавку. Невеликого росту,тендітна, спокійна на перший погляд, але яка сила духа, компетентність, знання своєї справи та дотримання закону. Вражає. Навіть за деяких чоловіків стає соромно. Нам потрібно відшукати дугу таку Матвєєву у міську профспілку, щоб люди повірили ,що їх права будуть захищені. Шановні освітяни! Давайте всі разом, самі, без допомоги з боку влади знайдемо таку кандідатуру, тоді ми будемо спокійні за наше майбутнє!

Back to top button