Суспільство

На Чернігівщині порахували родини з дітьми

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств кожна третя родина на Чернігівщині (145,8 тис.)маєу своєму складі дітей віком до18 років. Абсолютна більшість із них, а це 92%,виховує одну дитину,7%– двохдітейі1% – трьохі більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Напитися та побитися» чи спілкування у колі родини: сімейні традиції чернігівців

В області кожне друге домогосподарствовиховуєдітей віком7–13 років,кожне четверте – у віці 3–6 років,23% домогосподарств доглядає малечу до 3 років,кожна десята родина має у своєму складі підлітків14–17 років.

Від кількостідорослих осіб у сім’їзначною мірою залежатьрівень таумови життя домогосподарства. Відтак майже половина домогосподарств із дітьми мають у своєму складі двох дорослих осіб, 38% – трьох і більше, а 15% – лише одну. В області умайже 2%сімей проживають тільки діти й непрацюючі пенсіонери. Сьому частину домогосподарств становлять родини, де діти не мають одного чи обох батьків.

В Україні зареєстровано5642,5 тис. домогосподарств із дітьми (38%). Найбільшетаких родин у Закарпатській та Чернівецькій областях (55% та 51% відповідно), а сімей, де виховують троє і більше дітей – на Рівненщині(11%),Волині (9%) та Одещині (8%).

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button