ВійнаСуспільство

На Чернігівщині посмертно нагородили двох Захисників

Найстрашніше у світі – це війна. Вона безжально вбиває. Не осягнути страшного невимовного горя в сім`ях, до яких прилетіла чорна звістка про загибель сина, племінника, батька, чоловіка чи брата… Тих, хто заради нас пожертвував найдорожчим – своїм життям.

Сьогодні вшановуючи пам’ять військовослужбовців, які були вірні військовій присязі, мужньо і героїчно обороняючи Батьківщину від країни-загарбниці.

За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Кобця Сергія Володимировича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, відповідно до Указу Президента України від 11 травня 2023 року №272 «Про відзначення державними нагородами України»;

Многолітнього Сергія Геннадійовича посмертно нагороджено нагрудним знаком «66-та окрема механізована бригада Сухопутних військ», відповідно до наказу командира військової частини А7014 від 24 липня 2023 року №4163.

Про це повідомляють у Новгород-Сіверській військовій адміністрації.

На церемонії вручення нагород начальник районної державної адміністрації Сергій Сергієнко у своїй промові зазначив, що йому важко вручати батькам загиблих бійців нагороди, адже вони повинні бути біля серця самих Героїв і гордо прикрашати їхні груди. 

«Вони прожили коротке життя, проте таке, що залишило пам’ять серед багатьох поколінь. Дякую за гідне та достойне виховання справжніх патріотів. Схиляємо голови перед неоціненним подвигом наших земляків. Нехай світлі спогади про мужніх захисників завжди будуть сильнішими за смерть…», – сказав Сергій Сергієнко.

Очільник РВА передав матерям нагороди, якими відзначено їхніх синів. Кобець Ірині Кирилівні та Володимиру Васильовичу – орден, Многолітній Ірині Володимирівні – нагрудний знак.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих воїнів.

Вічна їм шана! Вони назавжди в наших серцях!

Ще статті по темі

Back to top button