Суспільство

На Чернігівщині продовжать «полювання на пластик»

Традиційно навесні на Чернігівщині відбувається екоакція «Полювання на пластик». Стартує вона в Корюківці, а потім тамтешні активісти запрошують молодь з інших громад до участі, аби й вони прибралися у своїх громадах.

Цьогоріч «полювання на пластик» у Корюківці вже відбулося і було воно восьмим за ліком.  

«Я вважаю та сподіваюся, що ці акції скоро зникнуть. Бо з кожним роком дедалі менше сміття та пластику ми збираємо. Чи це екосвідомість у людей підвищується, чи добре працюють комунальники, але сміття стає щоразу менше. Також у нас баки для пластику стоять по місту в достатній кількості», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Батурині запрацював музей археології, що був зачинений два роки (Фото)

У цьому сезоні корюківська молодь за годину назбирала 32 кг пластику, що суттєво менше, ніж зазвичай.

Безперечно, прибирання відбуваються у співпраці з місцевими комунальними підприємствами, що займаються благоустроєм. Комунальники зазвичай надають транспорт, рукавички, пакети для сміття і після прибирання забрають сміття.

Корюківці вже передали естафету Менській громаді, що мала чепуритися 18 травня. Але через жалобні заходи акцію перенесли на пізніше. Тож ще є час на формування команд, які бажають взяти участь в екоакції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button