Суспільство

На Чернігівщині проводять роз’яснювальні рейди про найпоширеніші види шахрайства

Інформаційно-профілактична кампанія правоохоронців спрямована на охоплення роз’яснювальними заходами якомога ширшого кола населення міста та району.

Із метою профілактики скоєння шахрайств поліцейські роздали громадянам інформаційні листівки та обговорили приклади найбільш поширених шахрайських схем, а також правильний алгоритм дій у подібних ситуаціях.

Поліцейські нагадали громадянам про сумні наслідки розголошення невідомим особам реквізитів банківських карток, про важливість оплати покупок тільки після їх отримання, а також наголосили щодо неприпустимості перерахування грошових коштів стороннім особам, які їх вимагають для близьких, котрі нібито потрапили в біду.

Крім цього, поліцейські розповіли про поширення останнім часом нової шахрайської схеми – заволодіння грошима громадян під приводом оформлення так званої «грошової допомоги». Правоохоронці закликали слухачів критично ставитися до повідомлень на цю тему в соцмережах і телеграм-каналах. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Прилук потрапив на гачок шахраїв і втратив майже 40 тисяч гривень

Пропозиції перейти за невідомим посиланням і ввести секретні дані банківської картки нібито для оформлення «грошової допомоги» завжди завершуються для довірливих громадян однаково: втратою заощаджень або й вичерпанням кредитного ліміту картки.

Розроблені поліцейськими пам’ятки можна також знайти біля адміністративних будівель, на дошках оголошень житлових будинків і продуктових магазинів. Ілюстровані поради прості та зрозумілі для громадян будь-якого віку. Кожна листівка містить опис найбільш вживаних шахрайських прийомів, рекомендацій щодо дій громадян залежно від ситуації.

Поліція закликає громадян ретельно вивчити зміст листівок, бути пильними й обачними, а у разі отримання підозрілих дзвінків і повідомлень одразу телефонувати «102».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button