Суспільство

На Чернігівщині раду зобов’язали утворити у своєму складі службу у справах дітей

17 лютого 2020 року Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури, зобов’язавши одну із об’єднаних громад Городнянського району утворити у складі виконавчих органів службу у справах дітей.

Заявлення позову пов’язано з внесенням змін до законодавства, яким повноваження органів місцевого самоврядування були значно розширені. Відповідні органи уповноважено здійснювати захист прав дітей, які є мешканцями громади та утворити для цього у складі виконавчих органів службу у справах дітей, на яку безпосередньо покладено обов’язок ведення справ дітей, зокрема дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

Відтак, підставою для пред’явлення позову стало невиконання радою діючих вимог Закону щодо створення відповідної служби.

Практика звернення до суду з позовами вказаної категорії є першою у державі.

Довідково: до складу Городнянської об’єднаної територіальної громади увійшли 16 рад (41 населений пункт), на території яких проживає 2846 дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button