Суспільство

На Чернігівщині ремонтуватимуть дороги до культурних об’єктів

У межах програми «Велике будівництво» на Чернігівщині цього року реалізують 34 проєкти ремонту місцевих автошляхів, серед пріоритетів — дороги до відомих туристичних об’єктів.

«Пріоритетами під час вибору ділянок доріг для ремонту стали маршрути шкільних автобусів, медичного транспорту, пасажирських та вантажних перевезень. Крім того, особливу увагу влада зверне на автошляхи до знакових туристичних об’єктів», — ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року на Чернігівщині планують встановити ще один WIM-комплекс

За словами першої заступниці голови облдержадміністрації Олени Бойко, біля села Ольшана планується відремонтувати ділянку дороги, яка веде до Національного історико-культурного заповідника «Качанівка». Біля міста Остер покращать проїзд до парку природи «Беремицьке», а в Прилуцькому районі — до популярного у туристів Густинського монастиря. Ремонтуватись будуть і під’їзди до пам’яток селища Седнева в Чернігівському районі та міста Ніжина.

Наразі розробляється проєктно-кошторисна документація та триває процес оголошення тендерів. Відповідне фінансування передбачене в обласному бюджеті.

Бойко додала, що всього на ремонт місцевих доріг Чернігівщини в Державному бюджеті на цей рік передбачено понад 650 млн грн. Ще 109 млн буде використано з перехідних залишків субвенції минулих років.

Протяжність доріг загального користування місцевого значення в Чернігівській області складає 4 760,2 км. 85% автошляхів потребують капітального та поточного середнього ремонту. У 2019 році було відремонтовано 50,5 км місцевих доріг, у 2020 році — близько 122 км.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button