Суспільство

На Чернігівщині ремонтують ділянку дороги між селами Леонідівка та Галиця у Ніжинському районі

Завершено основні роботи на об’єкті «Капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О251205 Лосинівка — Галиця — Мала Дівиця — /Р-67/ з під’їздом до с. Червоний Пахар».

Протяжність ділянки ремонту – 5 кілометрів дороги між селами Леонідівка та Галиця у Ніжинському районі. Ремонтні роботи виконує ТОВ «НІЖИНСЬКА ПШМК».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярди на ремонт доріг: чернігівський напрямок в списку

Наразі виконано наступний комплекс робіт:
— заміна залізобетонних труб;
— влаштування вирівнюючого шару покриття;
— влаштування верхнього шару дорожнього покриття товщиною 5 см одягу із застосуванням гарячої дрібнозернистої щільної асфальтобетонної суміші;
— влаштування покриття на з’їздах та заїзних карманах;
— влаштування посадкових майданчиків та майданчиків очікування;
— влаштування автобусних зупинок (заїзних кишень, посадкових майданчиків та майданчиків очікування);
— влаштування пішохідних доріжок та тротуарів;
— планування та влаштування кюветів.

Також, згідно з проєктною документацією, підрядна організація виконує роботи по перенесенню та ремонту автопавільйонів, встановленню дорожніх знаків, нанесенню розмітки та влаштуванню металевого бар’єрного огородження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонт дороги Ніжин-Прилуки за завершальній стадії

На кожному етапі виконання робіт їх якість контролюють і перевіряють спеціалісти Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації.

Додамо, що у Чернігівській області у 2020 році оновлюють одразу 24 ділянки місцевих доріг, загальною протяжністю 111 кілометрів. У кожному з 22 районів області проводиться поточний середній ремонт доріг загального користування місцевого значення. Вперше за багато років, місцеві дороги ремонтуються великими ділянками, не менше 5 кілометрів.

Об’єкти ремонту визначаються за такими критеріями: перевагу отримують маршрути екстреної медичної допомоги,  шкільних автобусів та пасажирських перевезень.

За інф. Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button