Суспільство

На Чернігівщині школярам показали, як працює лісгосп (Фото)

Дружити з лісівниками ДП «Городнянське лісове господарство» учні місцевої школи почали ще минулого року, коли разом із учителькою Тетяною Висоцькою побували у зимовому лісі. Тоді діти ознайомилися з особливостями вирощування новорічних ялинок, побували на годівницях диких тварин й помилувалися вольєрними тваринами в одному з приватних мисливських господарств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексочільник Ніжинського лісгоспу очолив Держлісагентство

Нова зустріч 11 жовтня розпочалася з цікавої бесіди з головним лісничим господарства Максимом Левковичем, який розповів дітям про вирощування лісів, а також показав сховище, в якому зберігається насіння дерев.

Другим пунктом лісової екскурсії став розсадник екзотичних та декоративних рослин Городнянського лісгоспу. Тут вирощують саджанці 18 хвойних та 19 листяних декоративних рослин, якими лісівники прикрашають парки, сквери, зелені зони, подвір’я шкіл та інших громадських місць. Учні побачили рослини, зібрані лісівниками практично з усього світу й адаптовані до наших умов.

Одним з найцікавіших об’єктів екскурсії став для дітей нижній склад лісгоспу. На вході їм видали захисні каски й показали різні етапи виробництва пиломатеріалів на підприємстві. Учні із задоволенням подивилися на роботу різних пиляльних верстатів, побачили роботу величезного балкового крана та завантаження транспорту.

За інформацією ДП «Городнянське лісове господарство»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button