Суспільство

У громаді на Чернігівщині встановлюють дитячі майданчики

На щастя, Чернігівщина потроху оговтується після навали росії на нашу територію. Тому надзвичайно приємно повідомляти новини про хоча б часткове покращення життя в громадах, особливо, якщо йдеться про інвестиції в наше майбутнє – добрі справи для дітей. Цього разу приємні звістки – із Козелецької громади, де встановлюють дитячі майданчики.

Наприкінці 2021-го за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та за сприяння народного депутата України Бориса Приходька було закуплено сім дитячих майданчиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермер-зірка YouTube розповів, як пережило рашистську навалу його господарство на Чернігівщині

«Вони коштували 820 тисяч гривень. Але через морозну погоду, яка була на той час, їх не встановлювали. Тож ці майданчики перебували на відповідальному зберіганні. І, дякувати Богу, що вони збереглися, що ми їх не втратили. Зараз майданчики встановлюємо в тих місцях, які були визначені, відповідно до обговорень у старостатах.

Чотири майданчики вже встановлено минулого тижня. У селищі Козелець, у селі Горбачі Лемешівського старостинського округу, в Карасинівці Бригинцівського старостинського округу, у Берлозах Берлозівського старосинського округу. І залишилися три майданчики, які встановимо цього тижня в інших селах громади. І будуть дітки радіти», – у коментарі для ЧЕline зазначив Микола Гарбуз, заступник селищного голови з фінансово-економічних і соціальних питань.

Нові майданчики розраховані на найменших діток.

«Це пісочниця, карусель, ігровий будиночок, бруси, спортивний тренажер, турнік, лавочка, урна для сміття, гойдалки і балансир. Товар якісний, нарікань не викликає», – розповів Микола Гарбуз.

За його словами, діти та їхні мами щиро радіють таким позитивним змінам.

«Мами дуже вдячні, а дітей не можна стримати, аби кілька днів не виходили на майданчики. Потрібно кілька днів після встановлення, щоб цемент застиг, як потрібно, бо все бетонується», – пояснив Гарбуз.

Радість малечі та дитячі посмішки, особливо в нинішній непростий час – безцінні. Також віримо, що вже скоро щасливий дитячий сміх лунатиме по всій нашій багатостраждальній країні.

Ще статті по темі

Back to top button