Суспільство

На Чернігівщині створено перший в Україні корекційно-розвивальний простір (Фото)

На території Кіптівської об’єднаної територіальної громади, а саме у селі Борсуків, створено перший в Україні «Корекційно-розвивальний простір Борсучок».

Історія створення цього закладу розпочалася в 2013 році, коли ГО «Ми друзі» придбала будівлю колишньої Борсуківської школи, яка вже понад 20 років не функціонувала та стояла пусткою.

Поступово крок за кроком почалося облаштування території. Звісно, як зізналась голова правління ГО «Ми друзі» Валерія Кукса, це була нелегка справа. За допомогою благодійників, батьків діток було зроблено неможливе: облаштували територію, побудували лісове містечко, також дуже хотілося показати діткам старовинний український побут, ознайомити з традиціями наших предків, тому знайшли на Київщині хатинку 1911 року побудови та перевезли до Борсукова, і ось вже зараз дітки разом з батьками мають можливість випікати хліб в справжній українській печі.

Як зізналась Валерія, без підтримки громади було б дуже важко зробити задумане. Керівництво ОТГ підтримувало словом і ділом, а місцеві жителі з захватом і азартом взялися допомагати в усьому — і прибирати, і фарбувати.

Тепер діти приїжджають сюди кожні вихідні разом з батьками та вихователями і можуть доторкнутися до надзвичайної природи нашого краю.

Джерело: Кіптівська громада

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button