Суспільство

На Чернігівщині створено три церкви «харизматів»

Нещодавно зареєстровано статути релігійної організації «Харизматична релігійна громада повного Євангелія «Відродження» в трьох містах області.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні голови ОДА Валерія Куліча.

Зокрема, «Харизматична релігійна громада повного Євангелія «Відродження» в місті Чернігові» з’явилася в Чернігові (по вулиці Рокосовського, 23), Ніжині та Прилуках.

Харизмати – це євангельський рух у християнстві, що сформувався під впливом п’ятидесятництва.

Харизматичний рух є поширеним в усьому світі. Вважається, що у світі більше ніж 600 мільйонів п’ятидесятників і харизматів. Саме стільки християн ідентифікують себе як послідовників цієї течії. За даними експертів, у світі налічується 140 мільйонів католиків-харизматів.

Людину буде визначено, як «харизмата», якщо вона сама ототожнює себе з харизматичним рухом, бере участь у характерних їм переживаннях та усуспільненні, читає їхню літературу, ходить на харизматичні збори, залучається до елементів богослов’я і способу життя, що випливають з цього руху.

Довідка. Релігійні організації харизматичних церков функціонують у всіх областях держави і нараховують в Україні понад півтори тисячі організацій, що становить приблизно 14 % від загальної кількості протестантських громад України, або 4 % загальнодержавної мережі релігійних організацій. Відтак, простежується тенденція до збільшення впродовж останніх 4 років питомої ваги харизматичних релігійних організацій у загальнодержавній складовій.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button