Суспільство

На Чернігівщині суд оголосив вирок військовому, який скоїв наїзд БМП на солдата

Чернігівський районний суд Чернігівської області в п’ятницю, 21 грудня, оголосив вирок військовому, який скоїв смертельний наїзд на солдата-контрактника на полігоні в Чернігівській області. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

«За публічного обвинувачення військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України засуджено до 2 років позбавлення волі військовослужбовця військової служби за контрактом за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України («Порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого»)», – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудили рецидивіста, який обкрадав власну матір

Як зазначається, правоохоронці встановили, що 4 травня приблизно о 17:00 після проведення тактичних навчань на території загальновійськового полігону, військовослужбовець, механік-водій однієї з військових частин, керуючи БМП, скоїв наїзд на солдата-контрактника — військовослужбовця своєї ж військової частини, 1996 року народження. Внаслідок наїзду останній загинув на місці.

«21.12.2018 вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області обвинуваченого засуджено до 2 років позбавлення волі. Призначене покарання замінено на тримання в дисциплінарному батальйоні на той самий строк», – додали в ГПУ.

Джерело: Тиждень.ua

Ще статті по темі

Back to top button