Суспільство

На Чернігівщині тести з української мови та літератури складали 6987 учасників

У вівторок, 30 червня відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. До участі у ньому зареєстрували найбільшу кількість учасників – 8 838 випускників.

Фактично у тестуванні взяли участь 6 987 осіб. Це понад 79% від кількості зареєстрованих.

Тести складали в 34 пунктах ЗНО. Вони розташовані у закладах освіти міст Чернігова, Ніжина, Новгорода-Сіверського, Прилук, Бахмача, Мени та Сновська.

«У всіх пунктах проведення ЗНО для учасників були забезпечені належні умови із дотриманням санітарно-епідеміологічних заходів. ЗНО з української мови та літератури є найбільш масовим серед усіх тестувань. Найголовніше завдання, яке ми ставимо перед організаторами ЗНО, дотримуючись процедури проведення тестів, дбати про здоров’я учасників і педагогів», — зазначив Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ЗНО з математики не допустили частину учасників через ознаки ГРВІ

Наступне тестування відбудеться 2 липня з фізики. Для його проведення підготовлені три пункти ЗНО: два у Чернігові та один у Ніжині. На ЗНО з цього предмету зареєструвалися 756 учасників.

У середу, 1 липня вступники на навчання в магістратуру будуть проходити єдиний вступний іспит з іноземної мови. Бажання взяти в ньому участь виявили 1355 абітурієнти. 3 липня цього ж місяця буде проведене єдине фахове випробовування, на нього зареєстровано 337 спеціалістів.

Для проведення єдиного вступного іспиту організували три пункти тестування: у Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, коледжі транспорту та комп’ютерних технологій Чернігівського національного технологічного університету, Чернігівській загальноосвітній школі I-III ступенів № 19 Чернігівської міської ради.

У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, всі заходи організовуються із дотриманням необхідних протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть до 6 липня подати до регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО, яка відбудеться з 23 липня до 11 серпня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button