Суспільство

На Чернігівщині триває будівництво сільських лікарських амбулаторій сучасного типу

Згідно з Планом перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 рр., презентація якого відбулася на початку березня цього року, та в межах реформи сільської медицини на Чернігівщині заплановано будівництво 21 сільської лікарської амбулаторії.

Станом на кінець травня 18 лікувальних закладів уже будують, у деяких селах навіть розпочався етап покрівельних робіт.

Згідно зі спроможною мережею первинної медичної допомоги в сільській місцевості, розробленою  Мінрегіонбудом України, на Чернігівщині вже цьогоріч введуть в експлуатацію 21 сільську лікарську амбулаторію. Всі лікувальні заклади будують за типовим проектом по всій Україні, тож схожі між собою. Амбулаторії будуть забезпечені не лише необхідним медичним устаткуванням, а й транспортом для лікарів. До речі, авто вже закуплені. У тих селах і громадах, де лікарям ніде жити, амбулаторії будують із житлом.

61411309_306618240226857_6639818405081776128_n«Доступ до якісної первинної медичної допомоги саме в сільській місцевості – один із пріоритетів нашого Плану перспективного розвитку, а тому ми приділяємо особливу увагу відкриттю сільських амбулаторій. Їх будівництво триває з дотриманням усіх технічним вимог, вони будуть енергоефективні та повністю забезпечені необхідним медичним обладнанням, зокрема й телемедичним, адже в сільських лікарських амбулаторіях передбачене впровадження телемедицини», – наголосив голова Чернігівської ОДА Олександр Мисник.

Нині в області виконується 18 договорів підряду з будівництва сільських амбулаторій. На об’єктах у селах Бахмач Бахмацького району, Чорнотичі Сосницького, Нехаївка Коропського, Наумівка Корюківського, Хоробичі Городнянського та Грем’яч Новгород-Сіверського районів виконуються роботи зі  зведення капітальних стін.

Натомість у селах Кобижча Бобровицького, Салтикова Дівиця Куликівського та селищі Холми Корюківського районів на об’єктах будівництва облаштовують внутрішню каналізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині почали будувати ще одну амбулаторію

Бетонувальні роботи по фундаменту наразі проводять на будівництві медзакладів у селах Тур’я Сновського, Парафіївка Ічнянського, Плиски Борзнянського, Володькова Дівиця Носівського, Вертіївка Ніжинського, Стольне Менського та селищі Тростянець Ічнянського районів.

В Іванівці та Киїнці Чернігівського району вже ведуться покрівельні роботи.

Варто зазначити, що питання будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини тримається на постійному контролі керівництва області. Особлива увага приділяється чіткому виконанню календарного графіку робіт.61930914_576816652726694_1857164371554205696_n

Ще статті по темі

Back to top button