Суспільство

На Чернігівщині триває зимовий облік диких тварин

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області інформує, що в мисливських господарствах області триває зимовий облік чисельності диких тварин. Підрахунок лісових мешканців має на меті проведення об’єктивного контролю за станом їх використанням і відтворення, забезпечення своєчасного одержання вірогідних даних про чисельність диких тварин, їх видового складу, місць проживання та міграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як живуть тварини Менського зоопарку на карантині

Так, інспекторами вже проконтрольовано проведення обліків диких мисливських тварин на території Чернігівського району (раніше – території Козелецького, Ріпкинського, Чернігівського районів), частково – на території Регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський». Підрахунок проведено методом шумового прогону на пробних ділянках, враховано дані спостережень на підгодівельних майданчиках, відвідуваності дикими тваринами солонців у єгерських обходах, наявності слідів їхньої життєдіяльності.

У результаті обліковано дані щодо кількості козуль європейських, червонокнижних лосів, оленів благородних, зайців і кабанів диких. На підставі отриманих результатів визначатиметься динаміка чисельності диких тварин і плануватиметься діяльність мисливських господарств на наступний мисливський сезон.

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button