Суспільство

На річках Чернігівщини значно збільшився рівень води

Осінній період поточного року завершився, і всі природні процеси поступово переходять у зимовий режим. На річках спостерігається менш інтенсивне коливання рівнів води, що є ознакою початку підготовки до зимового періоду. Загалом гідрометеорологічні умови, що склалися за час осіннього періоду, сприяли покращенню водогосподарської обстановки на всіх водних об’єктах.

Така позитивна динаміка пов’язана з інтенсивними опадами у вигляді дощу та снігу протягом усієї осені, що й сприяло зростанню рівнів води на річках, підвищенню рівня ґрунтових вод і подальшому наповненню водою водойм.

Аналіз водогосподарської обстановки підтверджує, що, порівняно з аналогічним періодом минулого року, гідрологічна ситуація на водних об’єктах значно краща.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині автівка в’їхала в бетонну плиту блокпосту: пасажир загинув, водій – у лікарні

За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, станом на 30 листопада на р. Десна в межах міста Чернігів рівень води за місяць підвищився на 7 см, що на 107 см вище за минулорічний. На р. Снов ситуація також покращилася – підвищення рівнів води в зазначений період становить 27 см, що на 35 см вище минулорічного. Рівні води на таких малих річках, як Бреч, Убідь, Білоус зросли в середньому на 5-10 см і наразі вони здаються вже не такими маловодними, як протягом останніх п’яти років.

Тож можна констатувати, що завдяки такому наповненню водних об’єктів усі галузі економіки наразі функціонують без перебоїв і дефіциту водних ресурсів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Ще статті по темі

Back to top button