Суспільство

На Чернігівщині триває зимовий облік мисливських тварин

Щороку взимку після сезону полювання користувачі мисливських угідь обліковують кількість основних видів мисливських тварин.

На Чернігівщині такими є лось європейський, олень благородний, кабан дикий, козуля європейська, заєць сірий, куріпка сіра та вовк. Результати обліків слугують вихідними даними для розрахунку лімітів використання мисливських тварин державного мисливського фонду та пропускної спроможності мисливських угідь у наступному сезоні полювання.

Про це ЧЕline повідомили у Державній екологічній інспекції у Чернігівській області.

Цього року, на виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 14 січня 2019 р. та п. 8 протокольного рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації від 30 січня 2019 р. № 03, спеціалісти інспекції спільно з колегами з Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації беруть участь в обліках. Такий облік вже проведено на території Ічнянського, Козелецького, Ріпкинського та Городнянського районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Браконьєрська пошесть: на Чернігівщині відстрілюють вагітних звірів

Метою заходів є контроль достовірності даних обліків відносно фактичної кількості мисливських тварин в угіддях.20190131_110438-566x1024

Ще статті по темі

Back to top button