Суспільство

На Чернігівщині у п’ятьох громадах утилізували понад 30 тонн пестицидів

Цього місяця заплановане проведення робіт із видалення безхазяйних, непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). 

Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

Утилізацію провели на території Варвинської громади в населених пунктах: Калиновиця – 5,5 тонни та Озеряни – 6 тонн.

Пів тонни пестицидів знищили в селі Рудки Новобілоуської громади. Також у населених пунктах Носівської громади: Носівка – 2,5 тонни, Козари – 2,5 тонни, Володькова Дівиця – 2,5 тонни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Єськова тривають дорожні ремонтні роботи: що передбачено та чому ремонт не капітальний

Семи тонн шкідливих хімікатів позбулися в селі Мазки Сухополов’янської громади та п’яти – в селі Радомка Холминської громади.

Крім цього, отруйні речовини вивезли на утилізацію з території Линовицької, Макіївської, Мринської, Парафіївської, Ріпкинської, Сосницької, Срібнянської та Яблунівської ТГ.

Загалом у 2024 році в межах Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки заплановано видалення понад 90 тонн пестицидів із території 13 громад області.

На ці потреби з обласного природоохоронного фонду цьогоріч виділено понад шість мільйонів гривень та близько трьох мільйонів – з бюджетів органів місцевого самоврядування.

Відповідні заходи проводилися і минулого року. У 2023-му на них обласний фонд витратив близько двох мільйонів гривень, ще стільки ж коштів виділили громади регіону, на території яких розташовані склади з отрутою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button