Суспільство

У Носівці садки не відкриватимуть, а школярі навчатимуться виключно дистанційно

Учора відбулося позачергове пленарне засідання сесії міської ради, на якому депутати ухвалювали рішення про організацію освітнього процесу в 2022-2023 навчальному році в закладах освіти Носівської міської ради Чернігівської області під час дії воєнного стану та про організацію освітнього процесу в КПНЗ «Носівська школа мистецтв Носівської міської ради Чернігівської області».

Про це повідомляє міськрада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дороги Чернігівщини повернуть дорожні знаки

«Дискусія з цього питання ведеться не перший день, власне, як і всюди,були проведені численні зустрічі з батьками, педагогічними колективами, фахівцями ДСНС тощо. Гіпотетично, з огляду на вимоги Міносвіти, у громаді могли б запрацювати офлайн п’ять закладів із дев’яти. Тобто ті, де є найпростіші тимчасові укриття. Але ми всі розуміємо, що безпечного перебування дітей і працівників у навчальних закладах ніхто не зможе забезпечити, бо в нашій державі триває повномасштабна війна з країною-терористом, для армії якої не існує воєнних правил і домовленостей. Тому загроза ракетного удару існує щодня. І за кількістю повітряних тривог ми це бачимо. Ворог активно воює саме з жінками, дітьми, немічними українцями, обираючи їх своєю вбивчою мішенню», – йдеться в повідомленні.

У результаті депутати одноголосно підтримали рішення на період дії воєнного стану про роботу всіх навчальних закладів громади, Інклюзивно-ресурсного центру, Центру дитячої та юнацької творчості, Дитячо-юнацької спортивної школи та Носівської школи мистецтв – із застосуванням дистанційних технологій. Дитячі садки – не працюватимуть. Міська рада займатиметься капітальним ремонтом і облаштуванням укриттів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button