Суспільство

На Чернігівщині учні 9-х і 11-х класів мають можливість походити на роботу мрії

Перед усіма рано чи пізно постає питання професійного вибору. І добре, що практика навчатися лише задля диплома про вищу освіту канула в небуття. Нині дедалі більше випускників шкіл задумуються, чи матимуть роботу за фахом після закінчення вишу та чи припаде до душі омріяна професія.

У Корюківці молодіжний центр «КУБ» у співпраці з багатьма організаціями й установами Корюківської громади реалізують актуальний проєкт «Свідомий вибір – успішне майбутнє». Проєкт передбачає надання можливості майбутнім абітурієнтам пройти одно- чи кількаденне стажування за спеціальностями, які вони для себе вибрали.

Ця ініціатива для Корюківки не нова. Нині спробувати себе в професії мрії вирішили 55 учнів 9-11 класів. Стартували від початку 2024 року. Бо організатори хотіли, щоб більшість дітей пройшла стажування саме під час канікул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 30 унікальних експонатів із Чернігівського історичного музею пробудуть рік на виставці у Швеції

«Багатьох цікавить робота в поліції, дехто проходив стажування в суді. Також охочі проходили стажування в лікарні на психотерапевта, в школі – на психолога. Є школярі, які хочуть бути кухарями, то вони проходили стажування в туристично-готельному комплексі «Бреч». Є охочі стати журналістами, то вони стажувалися в редакції місцевої газети «Маяк». Було стажування в міській раді. Нині ведуться перемовини з великими підприємствами нашого міста, де багато працівників різних професій, зокрема пов’язаних із маркетингом, менеджментом, логістикою. Але домовитися не так просто, втім, сподіваємося, що все вдасться», – зазначає Володимир Онищук, директор Корюківського молодіжного центру «КУБ».

Ініціаторкою та натхненницею проєкту є колега Володимира Онищука Анна Станіславська, яка взяла на себе всі домовленості з всіма установами громади та скерування стажерів до них.

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button