Суспільство

На Чернігівщині в громаду передали засоби захисту для медиків

*Актуально

Представники Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край» передали в Михайло-Коцюбинську громаду вироби медичного призначення та засоби захисту, зокрема кілька сотень одноразових медичних масок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громаду на Чернігівщині «озброїли» проти коронавірусу

За словами секретаря селищної ради Ніни Ворох, ця допомога є сьогодні вкрай потрібною, адже ФАПи у селах потребують і медичних масок, і одноразових рукавичок. «Дуже вдячні за допомогу «Нашому краю», що вони не залишаються осторонь у такий критичний час, коли треба об’єднати зусилля в боротьбі із коронавірусом», – наголосила вона. Ніна Ворох уточнила, що медичні засоби передадуть у Михайло-Коцюбинську амбулаторію та ФАПи в усіх старостинських округах ОТГ.

Сімейна лікарка Олена Мельник зазначила, що наразі медичні працівники в об’єднаних територіальних громадах повною мірою не забезпечені засобами захисту. «До нас звертаються хворі із симптомами застуди, є пневмонії, однак одразу визначити, це звичайний вірус чи коронавірус, неможливо», – пояснює вона. Основна проблема – відсутність на сьогодні в області тестів для визначення коронавірусу. Вона також висловила вдячність за надану допомогу і, користуючись нагодою, звернулася до земляків не нехтувати звичайними правилами, як вберегти своє здоров’я у період епідемії, – краще зменшити кількість соціальних контактів і без потреби не виходити з дому, особливо людям похилого віку.

Голова виконкому обласної організації ПП «Наш край» Юрій Музика наголосив: надзвичайно важливо, що в партійній команді є люди, які готові надати допомогу. «Наш край» не вперше відгукується на потреби жителів Михайло-Коцюбинської ОТГ і продовжуватиме допомагати громадам Чернігівщини. Він також закликав усіх бути відповідальними і не наражати на небезпеку себе та своїх близьких.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button