КоронавірусСуспільство

На Чернігівщині в рази зросла кількість випадків домашнього насильства за час карантину

За час карантину в Чернігівській області в рази зросла кількість випадків домашнього насильства. Частіше фізичного та психологічного тиску зазнають жінки. Наприклад, у першому кварталі 2020 року соціальні служби отримали 894 звернення, серед них 94% жертв – жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За час карантину кількість звернень про домашнє насильство в області зросла втричі

«На сьогодні випадки насильства над дітьми та жінками непоодинокі в нашому регіоні. На жаль, їх кількість зросла під час карантину. До групи ризику потрапили не лише сім’ї, в яких насильство коїться постійно, а й ті, що перебувають в умовах вимушеної самоізоляції. Тимчасова втрата роботи, погіршення фінансового та матеріального становища – все це, помножене на психологічне напруження в період карантину, часом викликає агресію та ускладнює стосунки в сім’ї», – наголосив заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.  І додав, що правоохоронні органи відкрили три кримінальні провадження у зв’язку з вчиненням психологічного насильства в області.

За інформацією ювенальної поліції, в області від початку року зареєстрували понад 1000 звернень із приводу домашнього насильства, з них у 98 випадках відкрили кримінальне провадження та половину вже направили до суду. Цього року вперше анулювали дозвіл на придбання та зберігання зброї трьом особам. Загалом у більшості заяв жертвами є дорослі жінки, проте у 9 випадках шкоду завдали дітям дорослі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button