Суспільство

На Чернігівщині вандали сплюндрували нововстановлену пам’ятну дошку Левку Лук‘яненку

У Седневі на Чернігівщині пам’ятну дошку на честь борця за незалежність України Левка Лук‘яненка невідомі сплюндрували за кілька годин після її відкриття.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив військовий капелан, священник Катерининської церкви м. Чернігова Євген Орда.

«23 серпня у Седневі на Чернігівщині було сплюндровано пам’ятну дошку Левку Лук’яненку. Невідомі її облили томатним соусом, там розкидано квіти, зірвано прапор», — написав він.

Як повідомила речниця ГУ НП в області Юлія Ковтун, на місці події працювала поліція, зокрема, правоохоронці опитали свідків. «Проводиться подальша перевірка, з метою встановлення причетних до цієї події осіб», — поінформувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чернігівській школі вандали розбили меморіальну дошку

Меморіальну дошку Левку Лук’яненку було урочисто відкрито напередодні о 13.00. Вона виготовлена з граніту, розміщена на будинку, де після заслання у 1989-1992 роках жив Лук‘яненко. Нині там мешкає його сестра Зінаїда. Відкриття дошки за участю представників влади і громадськості відбулося напередодні дня народження Лук‘яненка.

Довідка. Герой України Левко Лук’яненко народився 24 серпня 1928 року у с. Хрипівка Чернігівської області, помер 7 липня у віці 89 років. Його поховали на Байковому кладовищі у Києві.

Джерело: УНІАН

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button