Суспільство

Суд зобов’язав міську раду ліквідувати «смоляне озеро» у Чернігові

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокурора про визнання протиправною бездіяльності Чернігівської міської ради і зобов’язав ліквідувати так зване «смоляне озеро».

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція у Чернігівській  області виявила факт забруднення відходами мазуту та залишками нафтопродуктів земельної ділянки площею майже 700 кв. м, розташованої між огорожею колишнього ПАТ «Чернігівський м’ясокомбінат» та залізничною колією Чернігів – Горностаївка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура вимагає ліквідувати смоляне озеро у Чернігові

За результатами перевірок Державна екологічна інспекція неодноразово направляла листи до міської ради щодо ліквідації «смоляного озера», проте на них належно не відреагувано.

Тривале існування небезпечного техногенного об’єкта викликало обурення місцевих жителів і негативний суспільний резонанс. Особливо після того, як зооактивісти змушені були рятувати тварин, що потрапили у смоляну «пастку».

За результатами вивчення інформації про стан додержання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження із відходами на території міста Чернігова Чернігівська місцева прокуратура у січні поточного року пред’явила відповідний позов Чернігівського окружного адміністративного суду. За активної участі прокурора позов задоволено у повному обсязі.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button