Суспільство

На Чернігівщині відбулися урочистості з нагоди 202-ї річниці від дня народження Пантелеймона Куліша (Фото)

З нагоди 202-ї річниці від дня народження українського поета, прозаїка, публіциста, історика, перекладача і філософа Пантелеймона Олександровича Куліша 7 серпня 2021 року в Історико-меморіальному музеї-заповіднику «Ганнина пустинь», шо на Борзнянщині в селі Оленівка (хутір Мотронівка), відбулися урочисті заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Сонячне сяйво над небом”: у дворику філармонії відбувся джазовий вечір (Фото)

Вшанувати видатного українця прибули представники влади, громадськості та духовенство. В пам’ять про Пантелеймона Куліша, його дружини, письменниці Ганни Барвінок та її брата, українського громадсько-політичного діяча Василя Білозерського, чиї могили знаходяться на території заповідника, була відслужена заупокійна літія. В молитвах також згадали ще одного видатного українського державного діяча і мецената, чиїми зусиллями меморіальний музей-заповідник «Ганнина пустинь» підтримувався багато років — Героя України Івана Степановича Плюща. Саме за його безпосередньої участі у 2000 році було засновано Чернігівське відділення Міжнародного благодійного фонду Пантелеймона Куліша.

По завершенню офіційної частини на імпровізованій сцені перед хатинкою, в якій мешкала родина Кулішів, відбувся святковий концерт за участю аматорських колективів Борзнянщини та концертних виконавців Чернігівського обласного філармонійного центру: заслужених артистів України Володимира Гришина і Сергія Сулимовського, а також артистки Вікторії Олійник. Провів урочистості заслужений артист України Олексій Биш.

Чернігівський обласний філармонійний центр

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button