Суспільство

На Чернігівщині відбулися змагання з риболовлі (Фото)

У мальовничому селі Єрків Козелецької селищної ради відбулися змагання з риболовлі поплавковою вудкою. Такі змагання на території громади проводилися вперше.

За словами Олександра Стельмаха, старости сіл Олексіївщина, Єрків, Гарбузин, Тополі, Жеребецьке і Закревське, організатор заходу – актив села.

«Єрківське озеро є гордістю нашої громади. З маленької замуленої водойми воно перетворилося на прекрасне озеро з облаштованою зоною відпочинку. У 2017 році почалася його реконструкція, яка передбачала дуже великий обсяг робіт із залученням значних фінансових, матеріальних і людських ресурсів. Це був цілий комплекс дій, починаючи з геологічних робіт і закінчуючи облаштуванням зони відпочинку. До речі, вже рік як озеро визнано об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення. Після закінчення відновлення водойми воно було зариблене різними видами риб. Це і короп, і карась,і білий амур, і товстолобик та навіть різновид осетрових. А ще жителі села самостійно запускали інші види риби. Три роки діяла заборона на вилов. Чекали, поки з малька виросте нормальна риба та встигне дати потомство. А нині риболовний сезон вирішили розпочати урочисто – із змагання», – зазначає Олександр Стельмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеці на Чернігівщині зробили виставку з порцеляни та книжок

У змаганнях взяли участь 35 рибалок, від старого до малого. Щоб усе було по-чесному, озеро по колу розділили на 35 секторів, що дало змогу рибалкам на рівні одне з одним змагатися. Поважні судді провели жеребкування, де кожен з учасників тягнув папірець з номером сектора. Були доведені правила змагань: ловля однією вудкою з одним гачком, риба менша за долоню до заліку не приймається, піймана риба зберігається живою і після зважування відпускається у водойму.

Після закінчення змагань судді Володимир Савченко та Олег Литовченко провели зважування пійманої риби. Переможцем став Віктор Альошин, який наловив 9,600 кг риби. Друге місце посів Василь Булова – 6,600 кг. А третє місце посів Микола Гапон із виловом у 5,920 кг. Призери отримали цінні подарунки від «НВК Фаренгейт», українського виробника одягу та приладдя для риболовлі. В програші ніхто не залишився, кожен з учасників змагань отримав садки для риболовлі. А на завершення всіх чекала смачна юшка.

Джерело: Козелецька селищна рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button