Суспільство

На Чернігівщині відбувся Міждисциплінарний українсько-литовський пленер (Фото)

У Жовідській резиденції Zhovid The Residence українського режисера Івана Сауткіна два тижні тривав Міждисциплінарний українсько-литовський пленер Fluxus Residence. Завершився він виставкою-перформансом, на якій митці з України та Литви продемонстрували свої твори різних видів, жанрів і форм мистецтва, зокрема живопису, графіки, плакату, скульптури, інсталяції, відео та живого перформансу…

На майстер-класах на запрошення Івана Сауткіна побували всі зацікавлені жителі громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці розростається іменний яблуневий садок (Фотофакт)

Приміщення, в якому нині розмістилася резиденція, були колись колгоспною конторою, коморою, сушаркою для зерна та звичайною сільською хатою. Завдяки творчому креативному мисленню режисера та його однодумців усе це перетворилося на своєрідний центр мистецтва посеред прекрасної поліської природи.

На фінальний захід у Жовідь прибули гості з Києва, а також із сусідніх сіл і Сновська.

Участь у виставці-перформансі взяли секретар Сновської міської ради Наталія Самойлова, начальник відділу культури і туризму Сновської міської ради Наталія Добненко, директор Сновської публічної бібліотеки Ніна Мокросноп, члени Молоджіної ради при міському голові на чолі з Ольгою Гаврилець, староста Жовідського старостату Наталія Ховпун. Гості зі Сновська подарували Івану Сауткіну видання Сновської публічної бібліотеки про місцеві діалекти та дерев’яне оздоблення фасадів будівель, за що він був дуже вдячний. Режисер подякував за зацікавленість його резиденцією і висловив готовність співпрацювати з громадою у подальшому.

Виставка-перформанс Fluxus Residence викликала у глядачів різноманітні емоції та примусила поглянути на світ,у якому ми живемо, іншими очима.

Вже у вересні Іван Сауткін у Жовідській арт-резиденції знову прийматиме гостей у межах кампусу для режисерів.

Сновська міська рада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button