Суспільство

На Чернігівщині відновлюють Менську лікарську амбулаторію

В Україні тривають роботи з відновлення медзакладів, які постраждали через обстріли та системні бомбардування росією під час повномасштабної війни. 

Про це повідомляє МОЗ.

Так, на Чернігівщині відновлюють Менську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, де отримати медичні послуги можуть майже 30 тис. пацієнтів. Зокрема, в амбулаторії замінили пошкоджені вікна та двері на енергоощадні, а також здійснили поточний ремонт. Це поліпшить умови перебування в амбулаторії для пацієнтів і медиків, знизить витрати лікарні внаслідок раціонального й ефективного використання тепла, а також зменшить шумоізоляцію в лікарні.

Також зазначимо, що медзаклад посилив свою спроможність у наданні діагностичних послуг, зокрема було закуплено електрокардіографи, холестерометри–глюкометри, дефібрилятор-монітор, апарат AUTO CPAP та інше новітнє діагностичне обладнання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради чернігівцям: куди і як утилізувати новорічне дерево

Наявність сучасного медобладнання дозволить своєчасно діагностувати хвороби та призначати правильне лікування в залежності від виявленої патології. Поява СРАР апарату дозволить лікарні розширити перелік послуг для пацієнтів, які потребують паліативної допомоги. 

«Восени 2023 року ми провели опитування пацієнтів, яких обслуговує наш заклад, щодо умов перебування та доступності медичних послуг. Мешканці нашої громади допомогли нам пріоритизувати заходи із відновлення та покращення закладу, запланувати відповідні кроки. Ми знайшли фінансову підтримку у проєкті USAID, за що щиро вдячні. Продовжуємо працювати для жителів Менської громади в умовах війни та вдосконалювати медичне обслуговування», – ділиться результатами та планами на майбутнє Наталія Росомаха, керівниця Менського центру ПМСД. 

Зазначимо, що до середини 2024 року завдяки підтримці від проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» у медзакладі планують оновити інтер’єр амбулаторії, утеплити фасад, замінить стару систему опалення тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button