Суспільство

На Чернігівщині відремонтують міст через Десну

Капітальний ремонт металевого мосту через річка Десна на автомобільній дорозі місцевого значення «О251303 Новгород-Сіверський – Бирине» обійдеться обласному бюджету в понад 8 мільйонів гривень.

2019-06-29_161111

Відповідний тендер оголосило Управління капітального будівництва Чернігівської обласної державної адміністрації.

Понтонний міст через р. Десна розташований на місцевій дорозі «Новгород-Сіверський – Бирине, котра забезпечує транспортний зв’язок сіл Бирине, Прокопівка та Підгірне з адміністративним центром району, містом Новгород-Сіверський. По дорозі здійснюються пасажирські та вантажні перевезення, пов’язані з сільськогосподарською діяльністю навколишніх сіл. Крім того заплава Десни та лісові угіддя лівого берега є зоною відпочинку жителів міста Новгород-Сіверський. Лугова частина заплави річки Десна використовується як сіножаті та як пасовище для домашньої худоби жителів м. Новгород-Сіверський.

Ділянка дороги, яка проходить по заплаві від р. Десна до р. Віть затоплюється весняною повінню. На період весняної повені та льодоходу, а також осіннього льодоставу рух транспорту та пішоходів на даній ділянці дороги припиняється. Транспортний зв’язок з селами Бирине, Прокопівка та Підгірне здійснюється через м. Шостка, Сумської області.

Проектом передбачена повна заміна понтонів та прогонових споруд мосту.

 

Ще статті по темі

Back to top button