Суспільство

На Чернігівщині виявили нетверезого водія, який удруге за останній тиждень порушує закон

У селі Авдіївка Новгород-Сіверського району правоохоронці затримали водія, рівень алкоголю в крові якого майже в 16 разів перевищував норму. Правопорушника вже вдруге відсторонили від керуванням транспортним засобом і притягнули до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Під час патрулювання в селі Авдіївка Новгород-Сіверського району увагу поліцейських з реагування патрульної поліції відділення поліції №1 (селище Короп) привернув водій, який рухався в автомобілі марки «ВАЗ» із порушенням ПДР. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінено дату відкриття перехрестя проспектів Грушевського та Лук’яненка для транспорту

Під час спілкування правоохоронці помітили в нього ознаки сильного алкогольного спʼяніння. Проведений на місці зупинки у встановленому законом порядку тест за допомогою приладу Drager показав, що вміст алкоголю в крові чоловіка становить 3,25 проміле, що більше ніж у 16 разів перевищує допустиму норму (0,2 проміле). Крім того, останній не предʼявив документ на право керування транспортним засобом.

Це вже другий випадок за останній тиждень, коли цей водій порушує закон, ставлячи під загрозу не лише своє життя, але й життя інших учасників дорожнього руху.

Поліцейські відсторонили порушника від керування транспортом та склали на нього адміністративні матеріали за статтями:

— 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами);

— статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами);

— статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані спʼяніння).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button