Суспільство

На Чернігівщині виявили останки ще двох бійців часів Другої світової війни (Фото)

Представники Союзу пошукових загонів України виявили на Чернігівщині останки бійців часів Другої світової війни. На знахідку натрапили у сосновому лісі у Сновську. Про це повідомляють на сторінці організації у Facebook.

Бійців виявили з різницею у декілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині виявили могилу зі скелетами воїнів часів Другої світової війни (Фото)

«Боєць розграбований, видно що був фільтр протигазу, на кістках руки чітко проглядаються зелені плями — лежало щось з латуні. З усіх багатств — 4 ґудзики, пряжечки, фрагмент хімічного олівця та стріляні гільзи з осколками. Серед перевернутих останків — куля від маузера, що швидше за все і вбила воїна. Плюс один безіменний …» — пишуть про першу знахідку.

На другого натрапили в тому ж молодняку, що і на попереднього. Картина та сама — розграбований, причому двічі: перший раз до посадки лісу, другий —  близько 5 років тому. З останків відсутні кістки однієї руки, ноги нижче коліна, половина таза, половина черепа, ключиця і лопатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останки трьох воїнів Другої світової війни перепоховали у Деснянці (Відео)

«Мабуть, частина кісток була розкидана навколо розкопу, коли наші хлопці засипали яму, у хвойній підстилці знайшлася позеленіла кістка руки. Боєць лежав у невеличкій траншеї на 5-7 стрілецьких осередків, на дні і в стінці осколки, а серед останків знайдено чотири кулі 9 мм парабелум і свинцевий фрагмент деформованої гострої кулі. Ймовірно, німці добивали або контролили.

Ґудзики від форми і натільної білизни, пряжки від ременів, язичок поясного ременя, шматок шланга протигаза, фрагмент підсумка, монета 10 коп. Але найголовніше — вдалося знайти ЛОЗ. Бланк в дуже поганому стані, пішов грибок, був або погано закритий, або деформований мародерами. Сподіваємося на диво і талант експертів», — пишуть пошуковці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button