Суспільство

На Чернігівщині визначили кращого дитячого бібліотекаря року 

Чернігівською обласною бібліотекою для дітей в онлайн-форматі проведений конкурс професійної майстерності «Бібліо-профі-2023».

Конкурс на звання «Кращий дитячий бібліотекар року» проводиться з метою виявлення та розкриття яскравих, різносторонніх, творчих, ініціативних і талановитих бібліотекарів по роботі з дітьми, які є лідерами у своїй професії, прагнуть до самореалізації, саморозвитку, готові до стимулювання їх інноваційної діяльності, розширення професійних контактів, популяризація і поширення кращого бібліотечного досвіду, привернення уваги громадськості до професії бібліотекаря.

Сім учасників конкурсу Снігір Тетяна (Бахмацька міська бібліотека-філія для дітей), Діденко Вікторія (Бахмацька міська бібліотека-філія для дітей), Величко Олеся (бібліотека для дітей ім. О. П. Довженка Чернігівської міської ЦБС), Байда Юлія (Мринська публічна бібліотека), Ткаченко Наталія (Хрипівська бібліотека-філія Городнянської ЦБС), Буряк Ольга (Переписька бібліотека-філія Городнянської ЦБС), Сучок Яна (Городнянська центральна бібліотека) змагались за звання кращого бібліотекаря року.

Програма онлайн-конкурсу складалася із 5 завдань:

— онлайн-презентація «Презентуємо себе – презентуємо бібліотеку»;

— інтернет-квест «Краєзнавча мозаїка»;

— тест з медійної грамотності «Медіа-інформаційна грамотність – важливий чинник у сучасній роботі з дітьми»;

— тест на знання літератури «ЛІТЕРАтест»;

— тест на знання української мови «Як добре ти знаєш українську мову».

За найбільшою сумою балів переможцем конкурсу стала директорка Мринської публічної бібліотеки — Байда Юлія. Вона отримала почесне звання «Кращий дитячий бібліотекар року».

Снігір Тетяна, бібліотекар читального залу Бахмацької міської бібліотеки-філії для дітей, посіла II місце.

Діденко Вікторія, бібліотекар молодшого відділу обслуговування Бахмацької міської бібліотеки-філії для дітей — III місце.

Дипломами конкурсу «Бібліо-профі 2023» нагороджені лауреати у таких номінаціях:

— Буряк Ольга, бібліотекар Переписької бібліотеки-філії, Городнянської ЦБС, в номінації «Відданість дитині».

— Величко Олеся, завідувачка бібліотекою для дітей ім. О.П. Довженка Чернігівської міської ЦБС, в номінації «Бібліотекар за покликанням».

— Ткаченко Наталія, провідний бібліотекар Хрипівської бібліотеки-філії, Городнянської ЦБС, в номінації «Життя бібліотеки — її читачі».

— Сучок Яна, бібліотекар дитячого відділу Городнянської центральної бібліотеки, в номінації «Бібліотекар креативних ідей».

Всі учасники нагороджені дипломати та цінними подарунками.

Ще статті по темі

Back to top button