Суспільство

На Чернігівщині влаштували дівочі баскетбольні баталії (Фото)

ЧЕline вже якось розповідав про історика Сергія Горобця, який заходився відроджувати спорт у селі Петрушин, яке він вважає рідним. Причому, це такий собі волонтерський проєкт, на який, окрім пана Сергія, ніхто не витрачає коштів.

«Я організував таку собі секцію з бігових видів спорту. Насамперед футболом, волейболом і баскетболом займаємося. За свої гроші купив м’ячі, футболки, потрібні сітки. І основна фішка: кожен із дітлахів, який приходить поганяти м’яча, отримує шоколадку. Це одне із заохочень, аби спорт у дітлахів асоціювався з чимось приємним. Водночас це і якась спроба селу допомогти, щоб воно не перетворювалося зовсім на депресивне. Школа ж у селі не розбита, і дітлахи сприймають тренування в ній позитивно», — пояснює чоловік.

На щастя, ентузіазму пан Сергій не втрачає і надалі. І ось нещодавно в Петрушині відбулися баскетбольні баталії з командою дівчат Брусилова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині є «невмируща» калюжа (Фотофакт)

«Ми програли, але загалом це були повчальні матчі. Суперниці всі як одна рослі, грали чіпко й злагоджено, багато влучали з середніх дистанцій, багато підбирали під обома щитами.

У нас трохи не вистачало до оптимального складу (коли наприкінці прийшла Аня Лавриненко, то це вже була зовсім інша гра, наші тоді зразу захопили ініціативу). Іноді губилися і дозволяли суперницям вільно кидати в кільце, а в нападі продемонстрували просто жахливу реалізацію.

Ну, не пішло, буває.

Але це були просто товариські матчі, потім посиділи за столом, попили разом чаю з тортом, поспілкувалися. Спасибі гостям, що урізноманітнили наше спортивне життя, ми отримали новий досвід і бажання вдосконалюватися, щоб потім узяти реванш.

Бо віримо, що продовження обов’язково буде», — зазначає Серій Горобець.

Волонтерський проєкт Сергія Горобця — яскравий приклад того, що не завжди для благородної справи потрібні захмарні кошти. Головне — мати конкретну мету і бажання змінювати світ на краще.

Фото – Сергій Горобець

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button