Суспільство

На Чернігівщині влаштували релакс у лісі «по-пластунськи»

Природничий центр «Міжрічинська пуща» – особлива локація на Чернігівщині, бо тут не тільки дуже красива природа, а й завжди організовують різні цікаві активності, що можуть бути недоступні в містах. Зокрема, тут традиційно навчають дітей виживати в дикій природі, а на минулих вихідних до мальовничого куточка природи завітали пластуни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пожежу сухої трави на Чернігівщині згоріла електропідстанція

«За два дні встигли багато – були в музеї, ходили екостежками і просто лісами. Побували на віддаленому, дещо призабутому маршруті «Соколиний Луг», де мали змогу продертися ярами та стрімкими крутосхилами, що серед нашої низовини нагадують справжні гори.

І звісно, досліджували різні корисні штуки: як із гриба-трутовика зробити засіб від комарів? Як із в’язової кори зробити міцну мотузку? Де добути природний всепогодний розпалювач? Які рослини можна їсти, а якими їжу приправляти? І ще багато корисного. Із пластунами завжди цікаво і приємно працювати», – зазначив Андрій Сагайдак, гід у дику природу, засновник природничого центру «Міжрічинська пуща» та Музею лісових промислів.

Ірина Осташко

Фото – Андрій Сагайдак

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button