Суспільство

На Чернігівщині вшановано пам’ять розстріляних мирних жителів та загиблих на фронтах Другої світової війни (Фото)

У вересні цього року Прилуччина святкує 75-у річницю визволення від нацистських окупантів, з нагоди знаменної дати в районі відбудеться ряд заходів, які розпочались мітингом-реквіємом біля  пам’ятника розстріляним мирним жителям та загиблим на фронтах Другої світової воїнам села Заудаївське Смоської сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вшанували пам’ять жертв нацистського геноциду ромів

«Сьогодні через сімдесят п’ять років після жахливої каральної операції ми схиляємо голови перед їх світлою пам’яттю, перед воїнами-земляками, які загинули на фронтах війни, перед кожним, чиє ім’я викарбуване на пам’ятному граніті. Ми схиляємо голови і перед 1050 мирними жителями  інших населених пунктів району, яких  розстріляли фашисти в період окупації. Ми вклоняємось перед кожним загиблим солдатом. Їх до рідних домівок Прилуцького  району не повернулось майже сім тисяч», — зазначив у своєму виступі в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський.

Сільський голова Олександр Миколаєнко в своєму виступі озвучив імена загиблих односельчан та  подякував за ініціативу та підтримку всім, хто причетний до відкриття пам’ятника.

Вокальний ансамбль учасників художньої самодіяльності Смошанського будинку культури виконали пісні з нагоди 75-річчя визволення Прилуцького краю від нацистських окупантів.

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх воїнів-земляків, які загинули на фронтах Другої світової війни та поклали квіти до пам’ятника.

Отець Віталій – протоієрей, настоятель храму Михайлівської парафії с. Валки — відслужив молебень за загиблими в роки Другої світової війни.

Джерело: сайт Прилуцької РДА

Ще статті по темі

Back to top button