Суспільство

На Чернігівщині встановили пам’ятний хрест на честь закатованих земляків (Фото)

27 вересня, на свято Воздвиження Чесного і Життєдайного Хреста Господнього в селі Киріївка Сосницького району сталася символічна подія. В пам’ять про односельчан Григорія Оринича та Михайла Власкова, яких у вересні 1943 року жорстоко закатували угорсько-німецькі загарбники, було встановлено пам’ятний хрест.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє YevGen RocketSky, онук Григорія Оринича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині всім селом будують церкву (Фото)

«Минуло 77 років з дідової смерті, і в день Хрестовоздвиження на пагорбі над сіверською Убіддю ми з родичами Михайло Щукін, Ольга Ярмуш, Євгеній Хоменко, Анатолій Вєтров та за підтримки товаришів Романа Солодаренка, Бориса Приходька, Javadov Asker поставили дубовий хрест у пам’ять про невинно убієнних. Хрест освятив о.Олександр, настоятель Киріївської Спасо-Преображенської церкви. Не дивлячись на дощ (така ж погода була і того страшного вересневого дня в 1943-му!), люди принесли квіти, пригадали оповіді старших про трагедію і про хлопців, разом пом’янули їхні душі.

Хрест, що височить між беріз на пагорбі, – запрошення зупинитися на хвильку, замислитися про необхідність берегти наш Край та свій Рід. Це – вияв Родової пам’яті про безневинно страчених; символ продовження їхніх справ і помислів у наступних поколіннях, у нас, нині живучих», – йдеться у дописі чоловіка.

Допоміг у цьому питанні також обласний штаб партії «НАШ КРАЙ», а також сосницька команда «НАШОГО КРАЮ». До слова, земляки-нашокраївці мають намір розширити цей меморіальний комплекс та створити подібні на місцях трагедій Другої світової війни в Сосницькому краї.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button