Суспільство

На Чернігівщині з’явиться мобільна аптека

Невдовзі на Чернігівщині повинна з’явитися мобільна аптека. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Як зазначив міністр, мобільні аптечні пункти відпускають як безрецептурні, так і рецептурні лікарські засоби, зокрема за програмою «Доступні ліки» за електронним рецептом. Обов’язковою умовою, щоб отримати медичні препарати безкоштовно або з невеликою доплатою, є наявність мобільного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Поляки – то не нація, то професія», – давньогрецький філософ Курва

«Коли людина іде до мобільної аптеки, вона повинна прийти туди зі своїм мобільним телефоном. Оскільки, коли гасять електронний рецепт, на цей мобільний приходить код, його треба назвати фармацевту, який відпускає лікарські засоби. Ми побачили, коли тільки запустили процес, що багато людей приходило без своїх телефонів і це створювало тимчасові незручності», – розповів Ляшко.

Наступним етапом забезпечення доступності лікарських засобів, за його словами, буде новий проєкт МОЗ із акціонерним товариством «Укрпошта», що отримала ліцензії від Держлікслужби як на оптову торгівлю, так і на відпуск лікарських засобів як поштовий оператор. Також завдяки співпраці з «Укрпоштою» українці матимуть можливість замовити лікарські засоби через сайт або за телефонним дзвінком. Їх доставка здійснюватиметься до найближчого відділення або на домашню адресу замовника.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button