Суспільство

На Чернігівщині з’явився ще один інклюзивно-ресурсний центр

У місті Бобровиця відкрили  інклюзивно-ресурсний центр. Комунальна установа буде працювати на базі Бобровицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1.

Інклюзивно-ресурсний центр покликаний забезпечити права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. У закладі проводять комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, надають психолого-педагогічні, корекційно-розвиткові послуги та забезпечують їх системним кваліфікованим супроводом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Талалаївській об’єднаній громаді відкрили «Інклюзивно-ресурсний центр»

Для функціонування центру створені всі необхідні умови. За сприяння міської ради виділено кошти у сумі 133 тис. для ремонту кабінетів центру, загальною площею 53, 6 квадратних метрів, а також проведені ремонтні роботи в коридорі на суму 186 000 грн. За кошти районного бюджету придбано оргтехніку на суму 17 666, 40 грн. За державну субвенцію у сумі майже 217 тис. грн облаштовано кабінети та придбано спеціальні засоби для корекції розвитку, спортінвентар, офісне приладдя, дидактично-розвиткові матеріали, логопедичні інструменти та оргтехніку.

Директорка та практична психологиня центру — це сертифіковані користувачі по роботі з комплектом сучасних діагностичних методик світового рівня. Вчитель-логопед – сертифікована  фахівчиня у здійсненні класичного та зондового логопедичного масажів, що значно пришвидшує результати в роботі з дітьми.

Голова громади Тетяна Ковчежнюк зазначила, що наявність такої установи – це можливість для дітей з особливими освітніми потребами здобувати нові знання та вміння, проводити час у середовищі, яке дає змогу їм розвиватися, отримати необхідну допомогу та корекцію, а також приємно та головне корисно провести час під час спілкування з ровесниками. Функціонування інклюзивно-ресурсного центру – це важливий крок для формування сучасної системи фахового супроводу дітей з особливими освітніми потребами, що є одним з пріоритетних напрямів освіти громади.

 У Чернігівській області наразі відкрито 15 інклюзивно-ресурсних центрів.

Офіс Реформ при Чернігівському РВ АМУ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button